Sport

Koprivnička sportska povijest: Podravkino vrelo talenata – Ploče

Prenosimo jedan lijep tekst s portala Drava Info o povezanosti rukometne institucije Podravke i rukometa u Pločama:


Iako za hrvatske pojmove daleki put, odlazak rukometašica Podravke na utakmicu u Ploče uvijek je bio lijep. Ne treba zanemariti da su u Pločama živjeli roditelji Podravkinih golmanica Ivane Jelčić i Marte Žderić i da je autobus u povratku mirišao na mandarine.

Osobno sam od Žderićevih bio počašćen sandukom mandarina izvan ”klupske kvote”. A i Marta je znala iznenaditi na vratima stana i donijeti južno voće, travaricu i još ponešto, dar njenih roditelja. I nismo mi bili jedini. Marta je obilazila s darovima adrese u Koprivnici kao Dida Mraz.
Spavanje u Pločama bilo je u hotelu na obali u središtu grada, ili se smjestilo u nedaleki Gradac.
Skupna slika rukometašica i vodstva Podravke Vegete snimljena je na platou ispred sportske dvorane u Pločama. Tu je i slika dvojice trenera i kumova, a to su trener Podravke Vegete Neven Hrupec (lijevo) i Ivan Jerković (desno) u dvorani uoči utakmice.
Ploče i još neki dalmatinski gradovi bili su vrelo talenata za najviše rukometne dosege.
Na slici je detalj s utakmice odigrane 30. ožujka 2012. godine,:Marta Žderić na golu Podravke, a nasuprot nje tada je igrala današnja Podravkina Lea Franušić koja je došla u Koprivnicu sa 14 godina.
Tom susretu zamijenjeno je domaćinstvo, pa je Podravka bila domaćin u Pločama. Pobijedila je visokim rezultatom 42:14 (22:7). Podravka je igrala u sastavu. Žderić (11+1), Jelčić (6+1); Čović 3, Kožnjak 4, Pongrac 6, Petković 4(1), Božić 3, Gaće 4, Damnjanović 6(4), Dragišić 3, Havić 2, Tatari 2, Horvat 2, Pušić-Koroljević 3. Trener: Neven Hrupec.
 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci