Sport

KOKA FAVORIT, VRIJEDI SE POTRUDITI: Dalmatinka sutra na novom ispitu

Nakon dvije pobjede u nizu, doma protiv Sinja i u gostima kod 1234 Virovitice, vratilo se optimistično raspoloženje u svlačionicu Dalmatinki. Posebno ih veseli kvalitetno izdanje i visoka pobjeda, najuvjerljivija (+13) u posljednjih nekoliko sezona, nakon osmosatnog putovanja do Virovitice.

Iako su bile osjetno oslabljene, u za njih psihološki važnom susretu, zbile su redove te kolektivnom igrom i borbenošću došle do važnih bodova.

Međutim, nema odmora jer već sutra (subota) čeka ih novi zahtjevni ispit. Na ušće Neretve stiže varaždinska Koka, sastav koji je do sada uspješno rješavao gostovanja u Pločama. Kako gošće ozbiljno shvaćaju ovo nadmetanje pokazuje podatak da su na jug Hrvatske stigle dan prije.


Dalmatinka će najvjerojatnije biti kompletna, uz male upitnike kod Ive Bule i Ive Žderić. U prvom dijelu natjecanja Pločanke su pomalo neočekivano, u ludoj završnici, donijele bod iz Varaždina (30:30), za nastavak mini pozitivnog niza trebat će im vrhunsko izdanje u oba pravca.

Dakle, gošće jesu favorit, a domaćim rukometašicama bez obzira na konačni ishod slijedi borba za ostanak.

– Idemo se pokušati suprostaviti od početka, uz maksimalnu koncentraciju i čvrsti stav, jakom protivniku, pa ćemo vidjeti što nam to može donijeti – kratko najavljuje trener Ivan Jerković.

Susret Dalmatinka – Koka počinje u 19 sati. (jv)