Sport

“Ko to more platit” – U polufinalu Semafor, Zminjac, Mare i Splendid

Sjajne nogometne predstave su se mogle sinoć vidjeti na Močvari! Humanitarni malonogometni turnir “Ko to more platit” 2014. ulazi u samu završnicu, napetost je na vrhuncu, kvaliteta nogometa se diže, pločanski haklerski majstori pred prepunim gledalištem opravdavaju svoju kvalitetu.

Gledali smo tri preostala susreta četvrtfinala i teško nam je izdvojiti najzanimljiviju, no krenimo redom.

Prva utakmica je donijela sraz dvije mlade, poletne, kvalitetne ekipe cb Mare i restorana Galeb. Na momente oštra igra, puna trke, snage, pokazuje da su to dvije ekipe čiji igrači će igrati važne uloge u turnirima koji dolaze. Ipak, malo iskusnija ekipa Mare se pokazala jačom i na krilima sjajnog Malete zasluženo otišla u polufinale.


Nakon toga su na teren izašle dvije preiskusne, izuzetno kvalitetne ekipe restorana Teta Olga Ture&Šele i cb Splendida. Možda se očekivala lepršavija igra za razliku od one prikazane ali rezultatski imperativ je presudio. Poveli su momci iz teta Olge golom Frane Jerkovića ali uporna i čvrsta momčad Splendida je pri samom kraju izjednačila i utakmicu odvela do ruleta bijele točke. Pucalo se do posljednjeg čovjeka kad je Dimara (Teta Olga) propustio svladati suprničkog golmana. Hrabri Splendid u polufinalu.

Zadnji duel nam je donio još jednu dinamičnu, napetu utakmicu gdje se konačan pobjednik opet odlučivao kaznenim udarcima. Cb Kum i cb Zminjac, dvije ekipe sa vrlo kvalitetnim pojedincima prikazali su dobar nogomet. Slično kao i utakmicu dan ranije (protiv Bacchusa), Kum je poveo sjajnim golom Tome Krilića a onda neobjašnjivo stao. Povukla se cijela momčad u krilo svog golmana i vrebala iz kontri i polukontri. To se pokazalo pogrešnim jer preiskusna ekipa Zminjca je to kaznila u posljednjim trenucima utakmice zgoditkom Mije Marinovića. Baš kao dan ranije, Kum je pokleknuo u završnici unatoš ogromnoj podršci sa tribina. Zminjac je bio bolji u izvođenju penala i ipak zasluženo prošao u polufinale turnira.

Spomenimo da je sva tri susreta pred prepunom Močvarom solidno sudio sudački par Krešo Petrović i Denis Giljević.

Danas i sutra je dan odmora a u ponedjeljak su na rasporedu utakmice polufinala.

Dakle, odigrane su i posljednje tri utakmice četvrfinala malonogometnog turnira Ko to more platiti gdje su postignuti sljedeći rezultati:

Caffe bar Mare – Restoran Galeb   2:1 (Nino Malete 2 / Petar Sušac)
Caffe bar Splendid – Restoran Teta Olga Ture i Šele   (1:1) (Saša Dragičević / Frane Jerković) nakon izvođenja kaznenih udaraca 6:5
Caffe bar Zminjac – Caffe bar Kum   (1:1) (Mijo Marinović / Tomislav Krilić) nakon izvođenja kaznenih udaraca 5:4

U ponedjeljak 28.srpnja igra se polufinale u kojem se sastaju:

Caffe bar Semafor – Caffe bar Zminjac
Caffe bar Mare – Caffe bar Splendid

 

Pripremili: ploce.com.hr i Sana

foto: ploce.com.hr