Sport

Ko to more platit 2021: HOTEL NANO NA PENALE!

Momčad Hotel Nano iz Drvenika pobjednik je 13.izdanja malonogometnog turnira Ko to more platit.

Na kultnoj Močvari su momci Andriana Pećara slavili protiv jakog CB Gusara iz Komina, a pobjednika je odlučio rulet penala. Nakon tvrdog i izjednačenog nadmetanja bilo je 1:1 u regularnih 40 minuta. Obostrano uspješno okončana je prva serija od tri penala, a onda je udarac Nede Vlahovića obranio Dean Rašić, da bi Darko Ivanković matirao Marka Čaglja i moglo je početi slavlje bijelih iz Gornje Vale.

Godinama je Hotel Nano lovio pobjednički pehar ovog jedinstvenog turnira, eto sada su se upisali u listu pobjednika na veliko zadovoljstvo njihovog voditelja Pećara.


U susretu za treće mjesto mladi vrgorski momci iz Vina Pilač izjednačili su doslovno u zadnjoj sekundi preko Duje Dragičevića i zatim u dugotrajnoj seriji penala došli do bronce. Raspucavanje Marka Gašpara i Ivana Markića Cice, koji su izveli po sedam penala, otišlo je na stranu Gašpara jer je posljednji u toj seriji penala Markiću obranio vrgorski vratar Vukosav.

Najbolji vratar turnira je Dean Rašić (Hotel Nano), a Marko Musulin (CB Semafor) s 11 pogodaka prvi je topnik natjecanja. Trofej Đani Vuković za najboljeg igrača otišao je u ruke Ivana Arara (CB Gusar), dok je Josip Govorko (Vina Pilač) zaslužio Trofej UMA Ploče kao najbolji mladi igrač do 20 godina.

Sve susrete na turniru sudili su Denis Musulin (Staševica), Denis Giljević (Baćina) i Ljubo Ivanišević (Ploče).

REZULTATI ZAVRŠNE VEČERI: za 3.mjesto CB Kum – Vina Pilač 3:3 (11.12) (D. Dominiković 2, J. Jurić / M. Marinović, J. Govorko, D. Dragičević); finale Hotel Nano – CB Gusar 1:1 (5:4) (A. Sršen / I. Arar).

Za pobjedničku momčad Hotel Nano igrali su: Dean Rašić, Josip Pear, Ante Sršen, Dragan Stanković, Darko Ivanković, Vinko Prusina, Andriano Pećar, David Barbarić, Marko Sesar, Vinko Zadro, Petar Ivanković, Pero Pervan, Luka Suton, Matej Marević. (jv)