Sport

“Ko to more platit” 2017: Malonogometni pločanski brend

I ove godine će se, u sklopu Pločanskog ljeta, na našoj Močvari odigrati malonogometni turnir “Ko to more platit” koji okuplja najbolje znalce loptanja iz šire okolice. Turnir ne treba posebno predstavljati jer je već godinama etabliran kao visokokvalitetan, zanimljiv i iako humanitarnog karaktera, iznimno natjecateljski nabijen.

Organizatori, a to su ove godine Mjesni odbor Ploče i Udruga malonogometnih amatera Ploče, pozivaju sve zainteresirane ekipe da se prijave za turnir, do 09.07.2017., izvlačenje skupina je 10.07.2017. (izravno na valovima Radio Ploča), dok natjecanja započinju u utorak 11.07.2017.

U susret ovogodišnjem turniru, prisjetit ćemo se jedne od najspektakularnijih završnica koja se odigrala 2014. godine, kada smo ugostili veterane Hajduka iz Splita koji su u revijalnoj utakmici odmjerili snage s našim veteranima iz Jadrana LP. Bio je to pravi festival dobrog nogometa, vrhunske zabave i humanitarnosti na djelu!


Prenosimo tekst koji smo objavili na ovim stranicama da vas podsjetimo kako je to veličanstveno izgledalo:

Veličanstveno je sinoć bilo na našoj Močvari! Mlađe generacije ne pamte onoliko gledatelja na tribinama, sjedilo se doslovno na skalinama, stajalo gdje je god ljudska noga mogla kročiti. Slobodno možemo reći da Močvara nikad nije bila punija ili odavno nikad onoliko puna.
O spektaklu koji su nam priuštili akteri sinoćneg događaja pričat će se dugo dugo. Zbilja su se organizatori (Jadran LP i prijatelji Jadrana) potrudili da imamo turnir za svaku pohvalu. Lijepo je jučer primjetio Mimo Barbir, voditelj sinoćnjeg programa, da je ovo “najbolji malonogometni turnir u radijusu 100 km” i nije ništa pogriješio.

Iako humanitarnog karaktera privukao je veliki broj pravih nogometnih znalaca ali i šire. Da bi zadnje večeri, sinoć, na mitskoj Močvari imali priliku gledati legende kao što su Zlatko Vujović, Ivica Mornar, Vilson Džoni..

Sliku Tome Dabića kako prima gol(ove) od jednog Mornara dugo će pamtiti pločanski nogometni fanatici.
Prva utakmica večeri bila je ona za 3. mjesto u kojoj su snage odmjerili cb Zminjac i cb Splendid. Dvije jake, iskusne, fizički moćne ekipe pokazale su da su zasluženo u završnici turnira. Očekivala se tvrda utakmica, takva se i dobila. Splendid je već poznat po svojoj jakoj i organiziranoj obrani i bilo je pitanje kako će se suprostaviti pucački raspoloženom Miji Marinoviću. Počeli su dobro, poveli su golom upornog Saše Dragičevića da bi na kraju ipak kvalitetnija momčad Zminjca preokrenula rezultat golovima Zloića i Marinovića.

Cb Zminjac je odigrao odličan turnir, bili su jedni od favorita, trećim mjestom svakako mogu biti zadovoljni.

Nakon utakmice za 3. mjesto na teren Močvare su istrčale legende.
Mornar, Butorović, Tomo Dabić, Žika, Maka, Džoni, Veja, Seka, Runje, Šele, Musa, Vujović, Cvija, Gici, Balić.. sve as do asa odigrali su revijalnu utakmicu. Gledalište je već bilo krcato, burno su dočekane sportske legende. Gledati jednog Vujovića kako asistira Mornaru dok Tomo Dabić nemoćno ispraća loptu u mrežu ostat će u trajnoj slici Močvare i pločanskog nogometa. Ili gol Gicija na asistenciju Hrvoja Vejića dok vratar Vladimir Balić pliva u prazan prostor.. Neponovljivo.

Program je vodio poznati radijski as (i glas) – Srđan Fabijanac sa Radio Splita.
Rezultat je bio najmanje važan u ovoj utakmici ali ćemo spomenuti da su legende Hajduka bile uspješnije i naše veterane svladali sa 4:3.

A onda utakmica večeri, veliko finale cb Semafora i cb Mare. Spektakularan ulazak aktera u neretvanskoj lađi uz neizostavnu bakljadu pločanske Torcide bio je uvod u veliku nogometnu poslasticu. Pritajeni favoriti cb Semafor su oprezno ušli u utakmicu, momci iz Mare su trkački uspješno parirali Dinu Primorcu i društvu. Ipak, kvaliteta je isplivala na površinu. Unatoč sjajnom Marku Čaglju na golu Mare, iznimno raspoloženi Alen Mušan sa dva pogotka im je potopio sve nade za konačan trijumf. Sjajni Čagalj je bio prvo ime u svojoj ekipi što dovoljno govori kako je Semafor suvereno vladao utakmicom do samoga kraja.
Više nego zaslužena pobjeda i početak velikog slavlja ekipe Semafora pod vodstvom trijumvirata Grgo-Bare-Živa.

Sjajna pločanska večer završila je pjesmom i veseljem svih aktera, pobjediti je bilo bitno ali najbitnije je da je turnir uspješno priveden kraju. Sve čestitke organizatoru koji će sva prikupljena sredstva (kotizacije, prihod od prodaje hrane i pića, lutrija, donacije), prema riječima Hrvoja Vejića (predsjednika Jadrana LP – organizatora) donirati udrugama Radost i Leptirić.

HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR ‘KO TO MORE PLATIT’ PLOČE 2014.
ORGANIZATOR: NK Jadran
LP UTAKMICA ZA 3. MJESTO
C.B. Splendid – C.B. Zminjac 1:2 (Saša Dragičević/Ivan Zloić, Mijo Marinović)

Revijalna utakmica
VETERANI JADRANA – VETERANI HAJDUKA 3:4
VETERANI JADRANA: Tomo Dabić, Vedran Šetka, Goran Romić, Marinko Pehar, Pero Granić, Ante Marinović, Darko Cvijanović, Saša Stamenković, Ivica Arar, Tihomir Krstičević, Dragan Blatnjak, Stipe Šalinović, Krešimir Vejić, Hrvoje Veji, VODITELJ: Đino Zmijarević
VETERANI HAJDUKA: Vladimir Balić, Đoni Vilson, Zlatko Vujović, Nenad Pralija, Ivica Mornar, Vlatko Đolonga, Denis Putnik, Vedran Runje, Hrvoje Vuković, Darko Butorović, Igor Musa, VODITELJ: Goran Brailo

FINALE:
C.B. MARE – C.B. SEMAFOR 1:3 (Marko Karić/Zvonimir Markotić,Alen Mušan 2x)
C.B. MARE: Marko Čagalj, Ivan Primorac, Luka Radoš, Robert Bule, Ante Karamatić, Frane Batur, Nino Maleta, Ilija Kuzman, Marko Karić, Marin Biočić, Ino Kandić VODITELJ: Stipe Vidojević
C.B. SEMAFOR: Vladimir Kiš, Alen Mušan, Dino Primorac, Danijel Dabić, Stipe Nikolac, Marin Perin, Zvonimir Barbir, Toni Jelavić, Zvonimir Markotić, Božo Pavlović VODITELJ: Grgo Nikolac
1. Semafor 2.Mare 3. Zminjac

Najbolji pojedinci:
NAJBOLJI IGRAČ: Dino Primorac (Semafor)
NAJBOLJI GOLMAN: Marko Čagalj (Mare)
NAJBOLJI MLADI IGRAČ: Tomislav Domić (Hotel Riva)
NAJBOLJI STRIJELAC: Mijo Marinović (Zminjac)

 

Dino Doboš