Sport

Ko to more platit 2017: Imamo poker aseva, Džeko potopio Luku Ploče

Sinoć su u prekrasnom ambijentu na našoj Močvari odigrane tri utakmice četvrfinala humanitranog malonogometnog turnira Ko to more platit 2017 koji organizira Mjesni odbor Ploče i UMA Ploče u sklopu Pločanskog ljeta 2017.

Gledali smo tri vrhunske predstave, što je i očekivano jer je ovo zaista najbolje ono šta je ovaj turnir ove godine imao. Kompletirali su se polufinalni parovi tako da smo dobili pravi poker aseva, četiri ekipe od koje svaka po do sad prikazanom ima pravo razmišljati o naslovu.


Prvi su na teren izašli stari nogometni znanci, Restaurant Teta Olga Ture&Šele i Caffe bar Semafor. Vidno pojačana ekipa Teta Olge bila je konkretnija i raspoloženija za pobjedu unatoč dobroj igri Semafora. Očekivali smo rezultatsku neizvjesnost i možda tako ne izgleda, nju smo i dobili. Treći gol u režiji Marija Zmijarevića postignut je doslovno u posljednim sekundama dok je ekipa Semafora jurila rezultat.

Na kraju je završilo rezultatom 3:1 za Teta Olgu. Zasluženo.

Druga utakmica je bila jednako kvalitetna, sa jednako dobrim i odličnim igračima a ponudila je jednako veliku dramu i neizvjesnost do samog kraja. Iako se činilo u jednom trenutku kad je ekipa Kuma povela 2:0 da je utakmica gotova, momci iz Caffe bara Zminjac ubacili su u višu brzinu i golom Karića dovela ishod utakmice u pitanje. Veliki trenerski stručnjaci ne govore bezveze da je rezultat 2:0 najgori rezultat u utakmici. Na sreću Kuma, ovaj put nije bilo dovoljno snage u nogama ekipe Zminjca.

Prije toga je Marin Džeko sa dva projektila, vidjet će se na kraju, postigao odlučujuće pogotke. Dobra utakmica, brza, žustra, prava muška igra oduševila je prisutno gledateljstvo.

 

Treća utakmica između Konobe BAD Jadran i Apartmana Bonaca potvrdila je samo jedno, da su momci iz Bonace najugodnije iznenađenje turnira. Cijeli turnir igraju na visokoj razini, dosta lepršavo, brzo i atraktivno i nemojte se iznenaditi ako doguraju još i dalje. Neće biti nezasluženo.

Momci iz Jadrana im nisu mogli parirati u skoro nijednom segmentu nogometne igre ali pohvaljujemo trku i želju. Ipak nedovoljno za prolaz u polufinale turnira. Posebno izdvajamo akciju za drugi pogodak Bonace. Pravo malo remek djelo. Čestitke!

Utakmica je završila rezultatom 3:1 za Bonacu kojoj večeras predstoji pravi ispit kontra branitelja naslova, iskusne ekipe Tropicane.

Večeras su dakle na redu 2 utakmice polufinala, a sastaju se

Prije polufinalnih utakmica na rasporedu je utakmica Superkupa UMA Ploče, a nakon toga spektakl! Tko god da prođe dalje bit će to više nego zasluženo i nezahvalno je izdvajati bilo koju ekipu kao favorita turnira.