Sport

Ko to more platit 2017: U finalu pločanski ‘El Clásico’

Na najpunijoj Močvari ovogodišnjeg izdanja turnira odigrane su dvije utakmice polufinala humanitranog malonogometnog turnira Ko to more platit 2017 koji organizira Mjesni odbor Ploče i UMA Ploče u sklopu Pločanskog ljeta 2017.

Malo je reći da smo gledali vrhunske predstave odličnih malonogometnih majstora. Publika je uživala u svih 80 minuta polufinala, nije manjaklo dobrih akcija, prekrasnih golova, trke, želje i htijenja, a rezultat je da smo dobili finaliste za ovu godinu.


Dvije dobro poznate pločanske ekipe koje su se nebrojeno puta susretale prijašnjih godina, obje momčadi su nekadašnji osvajači.. Tropicana je i branitelj naslova.. Treba li bolja pozivnica za sutrašnji pločanski malonogometni El Clásico? Naravno da ne treba.

Prvo polufinale se odigralo između Apartmana Bonaca i Caffe bara Tropicana koji je završio visokom pobjedom iskusnije i bolje ekipe Tropicane. Nije Bonaca bila toliko inferiorna kako rezultat možda govori, ali jednostavno, Tropicana je postizala pogotke kad je trebalo, Bonaca nije ni iz nekih 100% šansi.

Dobra, atraktivna utakmica, puna trke, što se i očekivalo. Bonaca se svidjela na ovom turniru i može biti zadovoljna polufinalom. Iskusni Antonio Vučković sa dva postignuta pogotka je bio prvo ime susreta.

Druga utakmica polufinala je bila između Restorana Teta Olga Ture&Šele i Caffe bara Kum. Prava polufinalna neizvjesna utakmica u kojoj se bolje snašla momčad Kuma. Za neke možda i iznenađujuće s obzirom da su se kroz ušicu igle plasirali u četvrtfinale ali svakako ne i nezasluženo. Jer Kum je jučer bio bolja i konkretnija momčad.

Poveli su sa dva projektila Krilića i Krstičevića, a do kraja utakmice su jakom i organiziranom obranom odolijevali napadima Teta Olge. Gol Burđeleza je postignut iz kaznenog udarca nakon prekršaja u petercu.

Sutra je na redu veliko finale. Pločanski El Clásico.