Sport

Ko to more platit 2017: Drama u skupini D – ‘skupini smrti’

Sinoć je odigran osmi dan humanitranog malonogometnog turnira Ko to more platit 2017 u organizaciji Mjesnog odbora Ploče i UMA Ploče u sklopu Pločanskog ljeta 2017, koji se odigrava na našoj Močvari.

Gledali smo čak četiri vrlo dobre do odlične utakmice pred prepunim tribinama mitske Močvare.

Prve dvije su bile iz ‘skupine smrti’ kako su je prozvali akteri čim je završilo izvlačenje, u kojoj su od 4 ekipe čak tri bivša osvajača turnira prethodnih godina (Tropicana, Mare i Semafor). Očekivano, rasplet tko će proći u daljnje natjecanje čekat ćemo do zadnjeg kola!


Večer su otvorile momčadi Tropicane i restorana Marinero sa zanimljivom utakmicom gdje je ipak isplivala kvaliteta branitelja naslova Caffe bara Tropicane. Četiri različita strijelca pokazuju širinu rostera kakvim raspolaže ekipa Tropicane i osvojena su vrijedna tri boda u borbi za prva dva mjesta koja vode dalje.

Utakmica večeri se odigrala između starih znanaca, dva osvajača turnira ‘Ko to more platit’, mare i Semafora. Nisu iznevjerili očekivanja, gledali smo jednu od boljih utakmica dosadašnjeg dijela turnira. Nije bilo puno golova ali je bilo puno trke, dobrih poteza i htijenja. Visoki tempo utakmice držao je gledatelje u neizvjesnosti do samoga kraja jer je rezultat vrlo lako mogao otići i na drugu stranu. Ipak, konkretnija i za mrvicu snažnija ekipa Semafora pobjedila je sa dva zgoditka prednosti.

Posebno se istakao Toni Jelavić, hrvatski futsal reprezentativac, jedan od najboljih hrvatskih igrača u prethodnoj kalendarskoj godini u malom nogometu.

Očekuje nas velika borba u ovoj skupini gdje sve četiri ekipe imaju šansu biti među prve dvije koje idu dalje!

Zadnje dvije utakmice upotpunile su pravu nogometnu večer jer smo vidjeli čak 14 golova! Prednjačio je Goran Blatnjak (Salix) koji je zabijao i za svoje i za protivnike. Sa 3 gola i jednim autogolom bio je zvijezda večeri.

Visoke pobjede Konobe Jadran BAD protiv Beach bara Salix (6:3) i Caffe bara Paško protiv Hotela Riva (4:1) bile su očekivane.