Sport

Ko to more platit 2017: Donacija od turnira uručena Branku Kulidžanu Sani

Danas su organizatori humanitarnog malonogometnog turnira “Ko to more platit”, koji se ovog ljeta u sklopu Pločanskog ljeta održavao na našoj Močvari u organizaciji Mjesnog odbora Ploče i Udruge malonogometnih amatera Grada Ploča, predali ček u iznosu od 10.000,00 kn Branku Kulidžanu Sani, našem sugrađaninu, koji boluje od zloćudne novotvorine debelog crijeva (kolona), karcinoma debelog crijeva.

Sana se tom prilikom zahvalio organizatorima i inicijatorima ove za njega vrijedne donacije:

– Vrlo sam dirnut ovom vašom gestom i moram priznati i iznenađen, jer znam da u gradu Pločama ima još potrebitih koji su možda i u težoj situaciji od mene. Mogu samo reći da otkada mi je otkrivena zloćudna bolest da sam išao na kemoterapiju 28 dana i zračenje 25 dana. Svakodnevna putovanja na relaciji Split – Ploče i obratno su me i fizički i financijski dosta iscrpila. Trenutno sam u fazi skupljanja potrebnih nalaza za operaciju koja će biti zakazana najvjerojatnije krajem listopada ili početkom studenog – izjavio je naš Sana prilikom primanja donacije iz ruku Zorana Bule (MO Ploče) i Vedrana Šetke (UMA Ploče).


I Bule i Šetka su poručili da je donacija otišla u prave ruke jer je Sana naš čovjek, Pločanin, čovjek iz sporta, kojemu je potrebna pomoć i niti jednog trenutka nisu sumnjali u svoju odluku.

ŽIVOTOPIS

Branko Kulidžan rođen je 2. travnja 1959. godine u Dubrovniku, od malih nogu pokazivao je interes za sport, trenirao je u mlađim uzrasnim kategorijama kod pok Zvonke Barbira i pok. Mirsada Kudre.

Osnovnu školu završio je u Pločama, daljnje školovanje je nastavio u Zagrebu i Sarajevu.

Po završetku školovanja nastavio je sa svojim sportskim djelovanjem, bio je član ragbi kluba Ploče više godina, ragbi je sudac s položenim ispitom, u klubu kroz 35 godina djelovanja obnašao mnoge funkcije od člana uprave, predsjednika nadzornog odbora i disciplinske komisije do tajnika kluba.

Jedan dio svoga sportskog djelovanja proveo je i u malonogometnoj ligi veterana grada Ploča počevši od delegata na utakmicama do člana skupštine i tajnika UMA.

Piše za lokalne portale 8 godina i dan danas za Neslužbenu stranicu grada Ploča, a 5 godina za Portal Rogotin, a posljednjih godina i za Dubrovacki vjesnik.

Prati i piše o svim sportskim granama od velikog i malog nogometa, velikog i stolnog tenisa, rukometa, utrka Moto Reacing kluba Ploče na županijskoj i državnoj razini, vaterpola, kuglanja, boćanja, Božićni turniri su bili nezamislivi bez iscrpnih izvještaja pokrepljenih slikama kako u Pločama tako i u Metkoviću, streljaštva..

Zaposlen je u Luci Ploče na mjestu referenta zaštite od požara.

Sana je pravi čovjek iz sporta, naš suradnik, i drago nam je da je ova vrijedna donacija otišla u prave ruke. Želimo mu svu sreću u daljnjem liječenju.