Sport

Ko to more platit’: 10.000,00 kn će se donirati u humanitarne svrhe

Na 3. sjednici Gradskog vijeća grada Ploča, vijećnik Krešimir Vejić je uputio pitanje gradonačelniku Krstičeviću vezano za organizaciju turnira “Ko to more platit” koji se ovog ljeta u sklopu Pločanskog ljeta održavao na našoj Močvari u organizaciji Mjesnog odbora Ploče i Udruge malonogometnih amatera Grada Ploča.

Pitanje se odnosilo na informacije koliko se prikupilo sredstava i na šta su oni potrošeni, obzirom da turnir ima humanitarni karakter. Ovo pitanje se i izvan vijeća provlači u kuloarima, dobili smo upite od strane pojedinaca u naš inbox i slijedom toga smo poslali upit organizatorima o čemu se točno radi i da nam daju izvješće o radu i financijama.

Prema riječima organizatora, turnir je uprihodio 148.713,00 kn, rashodi su bili 124.105,90 kn što daje ukupni dobitak od 24.607,10 kn.
Kako turnir ima humanitrani karakter, iznos od 10.000,00 kn će se donirati potrebitoj organizaciji, udruzi ili pojedincu nakon savjetovanja sa Centrom za socijalni rad i gradskim službama gdje će se procijeniti prioriteti.

Ostatak se utrošio na opremanje i nabavku inventara koji se koristio na samom turniru, a koji će se ubuduće koristiti za sve organizacije i manifestacije gdje bude potrebno. Konkretno, radi se o 39 velikih drvenih stolova od 4 metra i 15 visokih drvenih stolova.

Organizatori posebno naglašavaju i činjenicu da je osim gorespomenute humanitarne crte, turnir bio humanitaran i prema svim građanima jer su sa zaista popularnim cijenama ića i pića tijekom mjesec dana trajanja naši sugrađani mogli za male novce uživati u potpunom komforu i vrhunskim nogometnim predstavama kao i, po riječima mnogih posjetitelja, odličnoj organizaciji .