Sport

KLJUČAN SUSRET ZA DALMATINKE: U goste dolaze Osječanke

Trener I. Jerković

Dalmatinka će u subotu odigrati i drugi prvenstveni susret ovoga tjedna. Nakon očekivanog poraza kod Podravka Vegete u utorak, sada su domaćin sastavu Osijeka.

Uobičajeno, početak susreta je u 19 sati u velikoj dvorani Doma sportova. Za sada Dalmatinka i Osijek imaju po jednu pobjedu na svom kontu, dakle po dva boda. U prologodišnjem prvenstvu Dalmatinka je u oba susreta svladala Osječanke, što će biti ove sezone tek ćemo vidjeti. U svakom slučaju ovo je iznimno važan, jedan od ključnih dvoboja za pločanski sastav. Naime, iz lige ispadaju tri najslabije plasirana sastava, valja što prije osigurati kakvu takvu zalihu bodova.

Sljedećih šest kola moglo bi odrediti, ili bar donekle pokazati što i koliko može Dalmatinka ove sezone. Vjerujemo da će to biti dobra, pozitivna priča. Pločanke su i u 6.kolu domaćin, dolazi im Zrinski iz Čakovca.


Osijek predvodi reprezentativka Dora Lacković, forte Dalmatinki trebaju biti kolektiv, borbenost i srčanost. Pokazale su to u prethodnim nastupima, neka samo to ponove. Naravno, i koncentracija, bez nepotrebnih padova u igri.

-Sve ovisi o nama, kako ćemo ući u nadmetanje i kako ćemo to odigrati. Psihološki pritisak je prisutan,ali moramo se pokazati u pravom izdanju, ponoviti igru protiv Sinja. A Osijek je na razini kvalitete Sinja, ako želimo i dalje igrati među prvoligašicama trebamo pobijediti. Važan susret za nas, jedino nam preostaje dati sve od sebe, pružiti maksimum i nadati se najboljem – govori trener Ivan Jerković.

RASPORED 5.KOLA 1 HRL (Ž): ČAKOVEC Zrinski – Podravka Vegeta, UMAG Umag – Sinj, CRIKVENICA Murvica – Koka, DUGO SELO Dugo Selo 55 – Bjelovar, VIROVITICA 1234 Virovitica – Split 2010, ZAGREB Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka, PLOČE Dalmatinka – Osijek.

Tekst i foto: Jurica Vukojević