Sport

Katić se odlično uklopio u novi kolektiv

toni katić by kkcedevita

Na svojim prvim pripremama s Cedevitom u Svetom Martinu na Muri trenutno se nalazi i razigravač Toni Katić, koji je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor s aktualnim prvacima Hrvatske.

Toni je bivši član mlađih reprezentacija Hrvatske. Igrao je na U-16 i U-18 Europskom prvenstvu i U-19 Svjetskom prvenstvu. Seniorsku košarku počeo je igrati u Splitu, a kasnije je prešao u Široki, gdje je proveo posljednje dvije sezone. U prošloj sezoni napravio je značajan iskorak i u prosjeku je bilježio 14.1 poen, 3.2 skoka i 4.2 asistencije za 28:54 min. po utakmici, a njegova momčad u finalu prvenstva BiH izgubila je od Igokee.

U Svetom Martinu na Muri pitali smo ga kako se uklopio u novi kolektiv.


“Osjećam se odlično. Ovo je za mene stvarno velik korak naprijed. To je jedna veća razina košarke i nadam se da ću se što prije priviknuti na nju, u čemu će mi pomoći treneri i suigrači koji su ovdje već duže vrijeme”, izjavio je Katić, nakon čega se osvrnuo i na očekivanja koja ima u vezi svoje uloge u momčadi sljedeće sezone. “Mislim da mogu donijeti energiju i jednu organizaciju, no mislim da prvenstveno trebam poraditi još na puno stvari da bih pridonio rezultatu i igri u nekom većem smislu. Krećem od nekih manjih ciljeva, a jedan veći cilj mi je, naravno, imati što veću minutažu i što bolje reagirati u svakoj minuti provedenoj na parketu.”

Cedevita na poziciji razigravača ima dvojicu reprezentativaca, Jacob Pullen nastupa za Gruziju, a Nemanja Gorić za BiH, tako da će Katić imati veliku konkurenciju.

“To je za mene dobra stvar. Svaki trening će biti težak. Bit će užitak trenirati s takvim igračima i mislim da mogu puno naučiti i profitirati iz svakog treninga s njima.”

Katić najveću potporu ima od igrača koje zna otprije: “Sreća da su tu Luka (Babić) i Mario (Delaš). S njima najviše komuniciram jer smo mi bili suigrači otkad imam 12 godina. Puno komuniciram i sa Subotićem, koji je tu igrao prije. On mi je o klubu rekao sve najbolje i nisam nimalo premišljao što se tiče prelaska u Cedevitu.”

Tekst i foto: http://www.kkcedevita.hr/