Sport

Karate klub Porto Tolero u 2019.: GODINA ZA PAMĆENJE

Još nešto sitno je do isteka 2019.godine, svi manje više rezimiraju kakva je bila, što je bilo dobro, a što ne. U Karate klubu Porto Tolero više su nego zadovoljni ostvarenim, kako sami ističu bila je to godina za pamćenje. U svakom pogledu.

Ove godine obilježena je deseta obljetnica uspješnog djelovanja. Naime, klub je osnovan, utemeljen 16.listopada 2009.godine. Za deseti rođendan KK Porto Tolero dobio je posebno priznanje Hrvatskog karate saveza koje im je uručio Davor Cipek, predsjednik HKS. U godini slavlja zaslužili su i dobili godišnju Skupnu nagradu Grada Ploča.

Jerko Srzentić, alfa i omega kluba

A, da je ova 2019. bila super godina, najbolja u kratkoj povijesti kluba potvrđuju brojne medalje i priznanja. Članice i članovi Porta nastupili su na 18 natjecanja (turnira, prvenstava) i u svoj grad donijeli su, ni manje ni više, točno 126 medalja. Od toga 30 zlatnog, 37 srebrnog i 59 brončanog sjaja, u prosjeku 7 po svakom nastupu. Tu se posebno ističu i na njih su iznimno ponosni, one s državnih prvenstava.


Dakle, KK Porto Tolero u svojim redovima ima dvije državne doprvakinje u pojedinačnoj konkurenciji (Ana Sinković, Sara Štrbić) i još jedno ekipno srebro u juniorskom uzrastu (Ana Sinković, Anamarija Maršić, Ana Rešetar, Lara Jovanović). Borja Šutić i Karla Stražičić, u svom uzrastu i kategorijama, brončane su, treće u Hrvatskoj.

Priznanje Hrvatskog karate saveza

Mogu se podičiti podatkom da je njihov trener, alfa i omega kluba, Jerko Srzentić postao izbornik u mlađim ženskim reprezentativnim selekcijama, te da je nekoliko njihovih članica branilo boje Hrvatske na međunarodnim natjecanjima.

Posljednji nastup u 2019.godini imali su u Zadru na završnom kolu Dalmatinske karate lige gdje su osvojili 14 medalja. A posljednje ovogodišnje okupljanje imat će u ponedjeljak, 23.prosinca, kada će u svojim novim prostorijama, u sklopu Doma sportova Ploča, 45 malih članica i članova kluba polagati za viši pojas. Inače, u klubu trenira ukupno 65 djevojčica i dječaka pod budnim okom trenera Jerke Srzentića i Marija Pavića.

Skupna nagrada Grada Ploča

Nakon polaganja za više pojaseve slijedi tradicionalni klupski Božićni domjenak na kojem će se u dobrom raspoloženju oprostiti od nikad do sada uspješnije godine, s nadom i željama da nova donese korak naprijed.

Ana Sinković, dva srebra s državnog
Treneri Mario i Jere

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci