Sport

Kadetkinje Dalmatinke šeste na državnom natjecanju Hrvatska

Kadetski sastav Dalmatinke (U-16) okončao je nastup na završnici državnog natjecanja na šestom mjestu, u konkurenciji 12 sastava iz cijele Hrvatske. Koji su nastup u Poreču zaslužili kroz regionalna natjecanja.

Uspjeh je to kadetkinja iz Ploča, na sedam nastupa upisale su po tri pobjede (Brod, Trogir 58, Petason Vranjic) i poraza (Lokomotiva, Podravka, Trogir 58) i jedan remi (Sesvete). Bilo je naporno odigrati sedam susreta u četiri dana, posebno što su neke igračice imale problema s povišenom temperaturom.

Ujedno, Dalmatinke su najmlađi sastav natjecanja, jer Gabi Žderić i Elena Štrbić jedine su 2006.godište. Nina Burđelez, Marta Prusac i Ena Barbir su 2007.godište, ostale sve mlađe, u biti mlađe kadetkinje.


Inače, ždrijeb im je odredio težu skupinu, u kojoj su bili kasniji finalisti Lokomotiva i Podravka. U skupini su pobijedile Trogir 58, međutim u kasnijem razigravanju za peto mjesto izgubile su od istog protivnika, jednostavno nije bilo više snage i koncentracije.

U klubu su zadovoljni ukupnim nastupom i dojmom, kako kažu igra u oba smjera bila je cijelo vrijeme dobra. Zanimljivo je napomenuti kako su među šest prvoplasiranih tri dalmatinska predstavnika (Dugopolje, Trogir 58 i Dalmatinka), a čak četiri iz Dalmatinkine skupine B su među šest prvih. Dugopolje je osvojilo broncu.

REZULTATI: skupina – Lokomotiva – Dalmatinka 21:15, Dalmatinka – Sesvete 20:20, Podravka – Dalmatinka 28:8, Dalmatinka – Brod 20:14, Dalmatinka – Trogir 58 20:18; razigravanje za 5.-8.mjesta – Dalmatinka – Petason Vranjic 23:17, Trogir 58 – Dalmatinka 19:15.

Sastav: Marta Prusac, Luce Senjanin, Eva Bošnjak, Elena Štrbić, Ena Barbir, Nina Burđelez, Antea Jerković, Lucija Marinović, Mia Putica, Gabi Žderić, Antea Lovrić, Gabrijela Ostojić, Lora Ćulum, Marta Gustin, treneri Nedjeljko Dominiković i Tanja Jerković.

Lokomotiva je u finalu s 21:16 bila bolja od Podravke.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci