Sport

Kadetkinje Dalmatinke četvrte u državi, Petra Marinović najvratarka turnira!

Kadetkinje Dalmatinke nisu uspjele osvojiti broncu na završnici državnog natjecanja u Umagu. U susretu za 3. mjesto bolje od naših djevojaka bio je sastav Ivanića koji je slavio rezultatom 19:15 (10:6).

Nisu se uspjele učenice trenera Jerkovića revanširati za poraz u skupini međutim četvrto mjesto je veliki uspjeh i naše Dalmatinke mogu se vratiti u svoje Ploče uzdignuta čela. Veći dio prvog dijela bilo je to izjednačeno nadmetanje, a Ivanić se nakon 6:6 do odmora odvojio na +4 i u nastavku znalački održavao tu prednost. Imale su mlade Pločanke u nekoliko navrata mogućnost priključenja ali nije išlo.

Ana Malec sa 11 pogodaka bila je nerješiva zagonetka za Dalmatinku. Veliki nedostatak ponovno je bilo neigranje Ive Žderić, bitne u svakom pogledu. Bit ću slobodan ustvrditi da bi u polufinalu i danas bila potpuno druga priča da je Iva mogla igrati. Njeno srce i intenzitet igre donijeli bi novu dimenzija. Ali, ponoviti ću, nema razloga za žalovanjem, još jedanput čestitke malenima na pravoj igri i dobrom predstavljanju Ploča.


Kako je naglasio trener Jerković po završetku susreta djevojke su jednostavno stale nakon 15.minute i njima je sigurno sada najteže.

Petra Marinović proglašena je za najvratarku turnira, a Ema Barbir izabrana je u prvu sedmorku turnira kao desno krilo!

Spomenimo da je u finalu Bjelovar bio bolji od Podravke rezultatom 18:13 (10:4).

Na ovom susretu za Dalmatinku su igrale: Petra Marinović, Petra Sršen, Ana Stanković 2, Antonija Rotim 1, Lucija Cvijanović 4, Lana Jarak 3, Ema Barbir 2, Josipa Oršulić 2, Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac i Mihaela Mataga.

Od preostalih dalmatinskih predstavnika Trogir 58 je na kraju 8. a Metković 10.

Ema Barbir

Petra Marinović i Lana Jarak

 

Za Ploče Online Jurica Vukojević

foto: Dalmatinka Ploče