Sport

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE: Luka Gašpar državni prvak!

Novi veliki uspjeh mladih boćara iz naše županije. Pločanin Luka Gašpar (na slici) i Dubrovčanin Matko Pendo su juniorski prvaci Hrvatske u štafetnom izbijanju, a Gašpar je s Markom Batinićem s Gromače osvojio srebro u parovima. Dvije medalje imaju boćari Dubrovačko-neretvanske županije nakon prva dva dana državnog prvenstva, koje se održava u Lovranu.

– Gašpar i Pendo su s 34 pogotka ušli među osam, u četvrtfinalu su imali 40, a u polufinalu 41 pogodak. U finalu su bili bolji od Karla Šabana i Lovra Šipeka, reprezentativaca, članova Svetog Jakova Jadranovo, sa 40:36. U parovima su Gašpar i Marko Batinić stigli do finala u kojem su s 13:6 bolji bili Šaban i Šipek. Nakon slabog početka, bilo je 8:0 za Šabana i Šipeka, Luka i Marko su stigli do 5:8, ali tri puta tada Šaban i Šipek pogađaju bulina… Već sad, iako vjerujem kako ovo nije sve, kako ćemo se u Lovranu još radovati, ostvaren je odličan rezultat. Najveći uspjeh do sad. Ne smijemo zaboraviti kako su naši juniori u Kupu Hrvatske, koji je odigran u utorak, dan prije početka državnog prvenstva, osvojili srebro, a kako su protekle sezone u Hrvatskoj ligi bili treći u državi. Plus Gašpar je osvojio broncu na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u disciplini precizno izbijanje – ne skriva zadovoljstvo postignutim rezultatima Luko Hendić, voditelj selekcije Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Lovranu, inače tajnik županijskog boćarskog saveza.

Boje Dubrovačko-neretvanske županije u Lovranu na državnom prvenstvu brane osim Luke Gašpara (Ploče), Matka Penda (Komolac Ombla) i Marka Batinića (HVIDRA Gromača) još jedan član HVIDRA Gromače, Stijepo Batinić, te Mato Šundrica iz Faraona iz Trpnja.


Ovog petka na rasporedu je natjecanje u disciplini brzinsko izbijanje, pojedinačno klasično i precizno izbijanje se održavaju u subotu, a prvenstvo završava u nedjelju, 22. srpnja, kada se igra završnica u disciplini precizno izbijanje.

dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci