Sport

Juniorke – W19EHF EURO: Hrvatska je bila blizu, čeka nas borba za 7./8. mjesto

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija doživjela je poraz u susretu s Danskom 22:24, u razigravanju za poredak od 5. – 8.mjesta. Šteta, jer bila je jako blizu još jednog velikog ostvarenja. Sad je čeka susret za 7./8. mjesto s poraženim iz susreta Rumunjska – Njemačka. 

Danska je bolje ušla u susret. Već nakon pet minuta igre, imale su plus tri (1:4). Ali kao i mnogo puta na ovom Prvenstvu, naše mlade rukometašice su odgovorile na taj izazov. U 11. minuti sve je bilo na početku, jer je semafor pokazivao 5:5. Uz obranu, u tim trenucima vukla nas je sjajna Iva Brkljačić koja je u prvom poluvremenu skupila sedam obrana, od toga dva sedmerca. Napadački, stvari su se malo po malo slagale. Izvanredna je bila Bruna Zrnić. Pogađala je s krila, sa sedam metara, ali i kao pritajeni drugi pivot s crte, pa je na kraju prvog dijela ima učinak 6 od 8.

Ali, Danska je ponovno sredinom prvog dijela pobjegla na plus četiri (8:12). Minuta predaha izbornice Adrijane Prosenjak bila je dovoljna da se djevojke opet vrate na pravu stazu. Slijedila je sjajna hrvatska serija od četiri pogotka zaredom i opet su naše rukometašice stigle do izjednačenja. Poput pravih lavica bile su u tim trenucima. Grizle su na svaku loptu, kretnju, pokušaj. Na kraju su imale i napad za vodstvo, ali je nažalost udarac Hannah Vuljak završio na vratnici.


Ali sve je to popravljeno na početku drugog dijela kad Hrvatska preuzima prednost s dva pogotka razlike, 14:12. Danska brzo odgovara, i s tri pogotka u nizu, uskoro ponovno vodi 14:15. Onda slijedi borba pogodak za pogodak. Sve tamo do 50. minute kad Danska uspijeva stvoriti višak od dva pogotka. I to je čini se, bio ključni trenutak susreta. Pet minuta prije kraja bilo je plus tri za naše suparnice (19:22). Pokušavala je naša ekipa na svaki način to stići, ali je umor učinio svoje. Danska je većom i boljom rotacijom i s drugom vratarkom dobila igračicu koja je presudila. Mathilde Skogemann Begntson imala  je šest obrana u drugom dijelu, od toga mnoge baš u završnici.

Pet pogotka za Dansku dala je Lin Johannesen, a četiri Alberte Elber i Clara Skott. Kod Hrvatske daleko najbolja Bruna Zrnić s devet, i Klara Birtić šest pogodaka. Iva Brkljačić je na kraju imala  sjajnih 13 obrana.

Hrvatskoj sad ostaje borba za 7./8. mjesto s poraženim iz susreta Rumunjska – Njemačka koji se igra kasnije tijekom dana.

W19 EUROPSKO PRVENSTVO: RAZIGRAVANJE ZA 5. – 8. MJESTA
HRVATSKA – DANSKA  22:24

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci