Sport

Juniori Porto Tolera ostvarili veliku pobjedu u Dubrovniku!

MNK SQUARE-MNK PORTO TOLERO   3:5 (1:2)

U sportskoj dvorani Gospino polje odigrano je četvrto kolo juniorskog malonogometnog prvenstva skupine jug. Juniori MNK Porto Tolera ubilježili su vrlo važnu pobjedu na nezgodnom gostovanju u Dubrovniku rezultatom 3:5. Strijelci su bili: Zvone Barbir (1), Matko Šunjić (1), Ante Musulin (1) i Tomislav Domić (2).

Prvih nekoliko minuta ni domaćini ni gosti nisu stvorili neke opasnije prilike, a prvu priliku na utakmici gosti su iskoristili na najbolji način. Batinović prima loptu na 9 metara, pronalazi Barbira koji u donji desni kut zabija za vodstvo gostiju. Samo minutu poslije Šunjić oduzima loptu u korneru te dodaje Domiću koji plasira loptu u mrežu. Opuštanje gostiju koristi Papac u 8. minuti te smanjuje rezultat na 1:2, s kojim se otišlo na odmor.


U nastavku žustra utakmica s obje strane. Gosti u prvih nekoliko minuta prave čak 4, a domaći 3 prekršaja. Mreže su mirovale sve do 26. minute, kada Kežić pronalazi Domića, on izvanredno prsima spušta loptu Šunjiću koji snažno lijevom nogom zabija za 1:3. Nedugo zatim Kežić pronalazi Musulina koji vara svog čuvara, a zatim i golmana te povećava vodstvo gostiju na 1:4! Nakon toga, domaćini se odlučuju na igru s golmanom igračem. Najprije Zvrko u 31. minuti smanjuje na 2:4, da bi u 33. minuti domaći dobili priliku iz akumuliranog prekršaja, kojeg Kežić sjajnom intervencijom brani. Domaći nastavljaju s golmanom igračem i u 35. minuti Konsuć koristi loše postavljanje gostiju u obrani te zabija za 3:4. Ipak, u 36. minuti Batinović dugom loptom pronalazi Domića koji glavom zabija za konačnih 3:5!

Pločani su se s ovom pobjedom izjednačili na vrhu tablice s Vrgorcem, a sljedeća utakmica im je na rasporedu sljedeći tjedan, kada gostuju u Makarskoj.

 

Vrsta utakmice: Prvenstvena
Kolo: 4.
Datum: 08.01.2016.
Vrijeme: 19:00
Dvorana: Gospino polje

 

MNK Porto Tolero: Ivo Kežić, Zvone Barbir, Ante Musulin, Tomislav Domić, Ante Batinović, Matko Šunjić

MNK Square: Đivo Zvone, Vinko Zvrko, Luka Papac, Antonio Konsuć, Stjepan Skurić, Marko Kuraja, Antonio Noković, Andro Zarać, Christian Čukteraš, Nikša Vranješ

Strijelci: 0:1 Barbir (5.min), 0:2 Domić (6. min), 1:2 Papac (8. min), 1:3 Šunjić (26. min), 1:4 Musulin (29. min), 2:4 Zvrko (31. min), 3:4 Konsuć (35. min), 3:5 Domić (36. min)

Akumulirani prekršaji: Porto Tolero 10 (4+6); Square 6 (3+3)

Žuti kartoni: –

 

Tekst i foto: www.mnkportotolero.hr