Sport

Juniori Jadrana LP pobjednici županijskog kupa

Na Jadranovu igralištu u Pločama odigrano je juniorsko finale kupa Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, u kojem su se sastali Jadran LP i Dubrovnik 1919.

U utakmici koja je imala dva različita poluvremena, a igrači pružili dopadljivu, brzu i zanimljivu igru s mnogo lijepih poteza i udaraca na vrata pobijedio je Jadran sa rezultatom 3:1. Početak je bio za odmjeravanje snaga, a onda je u 8. minuti došla prva prava prigoda za domaće, kad ih Milivoj Govorko dovodi u vodstvo od 1:0. U 30. minuti dlanove gostujućeg vratara dobro je zagrijao Marin Oršulić, a u novoj prilici domaćina, u 35. minuti, udarac kapetana Tomislava Domića zaustavlja stativa. Kad se očekivao posljednji sučev znak za odlazak na odmor gostujući igrač Ivan Kristović poravnava rezultat na 1:1.

Prvi dio drugog poluvremena pripada igračima Dubrovnika 1919, kad priliku da goste dovede u vodstvo propušta Mislav Glavinić. U 59. minuti gosti ostaju bez Ive Bulića, kojem sudac pokazuje drugi žuti karton i put u svlačionicu. Od tog trenutka nogometaši Jadrana LP su nadmoćniji i redaju prilike preko Marka Musulina, zatim Ivana Šutića-Galića te Tomislava Domića, da bi se u 75. minuti isplatio trud, kada udarac mladog Martina Musulina završava je iza leđa raspoloženog Krune Kuzmanića. U 85. minuti Marin Romić osigurava Jadranu LP pobjedu od 3:1 i pobjednički pehar.


JADRAN LP: Šetka, Sinjković (od 70. Ivanković), Batur (od 57. Romić), Oršulić, Domić, Benić, Govorko (od 65. Arar), Šunjić (od 58. Martin Musulin), Šutić-Galić, Marko Musulin, A. Musulin. Trener: Ante Marinović

DUBROVNIK 1919: Kuzmanić, Lonza (od 46. Vidak), Bulić, Mladin (od 46. Cota), Konsuo, Gerin (od 87. Curić), Vuknić, Perović, Kristović, Marinović (od 55. Vasić), Glavinić. Trener: Antonio Bagoje

Pred oko 50 gledatelja sudio je Luka Liković (Krvavac) s pomoćnicima Matko Majić i Ante Majčica (Metković).

Kapetanu pobjedničke momčadi juniorskog županijskog kupa pehar je predao Hrvoje Vejić, bivši Hrvatski reprezentativac i član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog.

 

Pripremio i slike: Sana