Sport

JOŠ SE ČEKA JESENSKI PRVAK: Metković u Pločama bolji od Gusara

Odigrano je nekompletno posljednje jesensko kolo prvoligaša najjužnije županije. Iako je vodeći dvojac upisao velike, vrijedne gostujuće pobjede, nije još uvijek poznat jesenski prvak.

Saznat ćemo ga sljedeće nedjelje kada će branitelj naslova Metković na svom Štruvinom igralištu ugostiti momčad Žrnova, odgođeni je to susret 8.kola. Metkovcima je dovoljan i bod da kao prvaci prezime natjecateljsku stanku.

Dva susreta ovoga završnog jesenskog kola nisu odigrana zbog poplavljenih terena u Žrnovu (Žrnovo – Jadran) i Dubravci (Sokol – Župa dubrovačka). Kao što je poznato još nisu odigrani susreti Gusar – Orebić (7.kolo) i Metković – Žrnovo (8.kolo).


Susjedski, neretvanski derbi igran je u Pločama, na umjetnoj travi, i puni plijen ide u Metković. S dva pogotka Stipan Marević je ponovo junak crveno bijelih. Očito njemu i suigračima leži umjetni travnjak Jadranova, jer u prošlom kolu Metković je tu bio domaćin i slavio protiv Sokola uz hat-trick Marevića.

Gusarima ostaje da se pripreme za preostali, odgođeni susret protiv Orebića i pokušaju povećati svoj bodovni konto.

Slaven je uspješno prošao gostovanje kod fenjeraša Maestrala, u svakom poluvremenu po jedan pogodak za crvene s Grude, oba puta mrežu narančastih zatresao je Ivo Mostahinić, te je tako stigao po golgeterskom učinku odmah iza suigrača Paula Opušića.

Opušić je prvi topnik lige s devet realizacija, Mostahinić je na sedam.
Orebić je u malom derbiju kola svladao Croatiju, ponovo su kao domaćini igrali u Potomju, pa pobjeda na neutralnom terenu protiv jakog suparnika još više dobiva na značaju. Pobjednika je u 50.minuti odlučio Ivan Kordić. Pelješki kapetani sada jedva čekaju povratak na svoju Trstenicu, koja se renovira, a svi se nadaju da bi to moglo biti u proljetnom nastavku.

Nekad renomirani trećeligaši sastali su se u Čilipima, a uvjerljivo su slavili Konavljani, koji su kako tako ispeglali svoja toplo hladna jesenska izdanja. Igralo se po iznimno teškom terenu.
Kako bi se zaokružila i upotpunila jesenska polusezona trebali bi se odigrati odgođeni susreti, čak četiri. Za sada se zna termin samo jednoga, Metković – Žrnovo igraju 12,prosinca u Metkovića.

Na povjereniku natjecanja Nevenu Tomičiću je da to sve uskladi u dogovoru s klubovima, pa ćemo vidjeti kada će to biti, u skoro vrijeme ili možda tek prije proljetnog nastavka.

Za kraj jedna zanimljivost. Na poplavljeni glavni teren Jadranova, uoči početka susreta Gusar – Metković na pomoćnom s umjetnom travom, doletjela je čaplja i laganini tražila hranu u vodi (sada bari) kod kućica za pričuve. S noge na nogu, bez žurbe i očito je bila uspješna.

A možda je baš ova čaplja donijela sreću Metkovcima protiv Gusara. Čaplja je na grbu ONK Metković, a grb crveno bijelih s desne metkovske obale pobijedio je u ne tako davnom izboru fb stranice 3 HNL-jug za najljepši grb dalmatinskih nogometnih ligaša.

REZULTATI 11.KOLA 1 ŽNL DN:

Sokol – Župa dubrovačka odgođeno,
Žrnovo – Jadran Smokvica odgođeno,
Gusar – Metković 0:2 (Marević 16, 60),
Maestral – Slaven 0:2 (Mostahinić 5, 76),
Orebić – Croatia 1:0 (I. Kordić 50),
Konavljanin – BŠK Zmaj 4:1 (Opušić 8, 36, Krešić 47, Mataga 68 / Žaknić 25).

Jurica Vukojević