Sport

Još malo ženskog rukometa: Uz Jerkovića, uspjehu je pridonijela i Lea Franušić

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje se od 1.-14.srpnja održava u Mađarskoj. Naše juniorke bile su druge u 2.skupini europskih kvalifikacija odigranih protekli vikend u rumunjskom gradu Cluj – Napoca. Pobjednice skupine su rukometašice domaćina Rumunjske koje će naravno također nastupiti na predstojećem SP. U 1.kolu Rumunjska je bila bolja od Hrvatske rezultatom 33:25 (17:14) da bi u slijedeća dva nastupa naše reprezentativke svladale Ukrajinu 29:23 (13:14) te Gruziju 33:18 (16:6) i tako ostvarile željeni cilj.

Ovaj uspjeh kao izbornik juniorki potpisuje naš pločanski trener Ivan Jerković a među njegovim izabranicama bila je i jedna bivša igračica Dalmatinke Lea Franušić, sada članica Podravke. Prije odlaska na ove kvalifikacije na širem popisu izbornika Jerkovića bile su i dvije sadašnje bitne igračice pločanskog novog – starog prvoligaša Dalmatinke Magdalena Žderić i Ema Barbir.

Čestitke izborniku Ivanu, njegovom stožeru i svim reprezentativkama na ovom rezultatu uz želje za dobar nastup na SP.


U prilogu 3 slike: Ivan Jerković i Vladimir Canjuga, bivši prvi suradnici u A reprezentaciji te Lea Franušić iz vremena nastupa za Dalmatinku.