Sport

Još jedan domaći poraz Dalmatinke u nizu

U Domu športova u Pločama, u skopu 14.kola 1. HRL za žene, Dalmatinka je pred oko 250 gledatelja poražena od momčadi Zrinski (Čakovec) s 27:23 (14:12).

Gošće su vrlo brzo došle do prednosti, već u 5. minuti susreta bilo je 0:3, zatim u 11. minuti 2:7 te u 16.minuti 3:9 i tako su dale do znanja da su došle po bodove. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 12:14 za gošće.

Drugo poluvrijeme donosi agresivniju i bržu igru domaćih rukometašica. Nakon 13 minuta igre u drugom dijelu “Malene” su uspjele poravnati rezultat na 19:19, što je bilo i jedino izjednačenje tijekom cijelog susreta. Gošće se ne predaju, opet idu na 4 pogotka prednosti i to drže do kraja te iz Ploča zasluženo nose vrijedne bodove.


U ovom susretu za Dalmatinku pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića, 7 pogodaka postigla je Josipa Oršulić, Lucija Ivičević i Nikolina Žderić po 4, Lucija Cvijanović 3, Antonija Šimić i Andrea Klarić po 2 te Klara Arar 1 pogodak, Andrijana Vlatka Jelčić imala je 10 (1), a Magdalena Bakula 1 obranu. Još su igrale Sara Tomašević, Klara Erceg, Ema Barbir, Petra Marinović, Matea Krilić, Iva Žderić i Anamarija Nikolac.

Zanimljivo da je sudački par iz Metkovića (I. Glavinić i M. Veraja) na ovoj utakmici dosudio 18 udaraca sa sedam metara (11 za Dalmatinku i 7 za Zrinski). Prije početka susreta upriličena je i mala svečanost gdje je Neven Vicić, predstavnik domaćina, uručio umjetničku sliku Jurici Vukojeviću, koji je proglašen najboljim od Hrvatskog zbora sportskih novinara za lokalno novinarstvo u prošloj godini.

U 15. kolu Dalmatinka igra u Osijeku protiv istoimene ekipe.

Pripremio: Sana
Foto: Tonći Vlašić / dubrovacki.hr