Sport

JEDINSTVENA 3. HNL: Kreće od sezone 2022./23., pogledajte uvjete

Izvršni odbor HNS je temeljem članka 43. i članka 44. st. 6. Statuta na prijedlog Natjecateljske komisije dana 22. 04. 2021. donio Odluku o kriterijima/uvjetima za natjecanje u trećem stupnju HNSa od natjecateljske godine 2022/2023.

Kriteriji za licencu i pravo nastupa u jedinstvenoj Trećoj HNL podijeljeni su u četiri kategorije: sportski, infrastrukturni, administracija i stručno osoblje i pravni kriteriji.

Kod prijave za ligu trećeg stupnja natjecanja klub mora imati pet (5) momčadi mlađih uzrasta u klubu prema dobnim kategorijama i to : 1. početnici, 2. mlađi pioniri, 3. stariji pioniri, 4. Kadeti, 5. juniori. IO Saveza iznimno, na prijedlog Komisije za mlađe uzraste i Natjecateljske komisije može odobriti da pojedini klub iz opravdanih i realnih razloga nastupa samo s četiri momčadi mlađih uzrasta iz gore navedenih pet kategorija”


Klub zajedno sa lokalnim organima (vlasnicima objekta) mora izraditi Prosudbu o sigurnosti stadiona koju izdaje nadležno tijelo unutarnjih poslova, a ista mora vrijediti do kraja natjecateljske godine za koju se klub prijavljuje. Klub za odigravanje službenih utakmica u trećem stupnju natjecanja mora imati na raspolaganju stadion koji se nalazi na području grada/općine u kojoj se nalazi sjedište tog klub.

Minimalni kapacitet stadiona je najmanje 300 (tristo) individualnih sjedalica s naslonom i od toga obavezno 100 (sto) natkrivenih sjedalica. Na utakmicama mora biti elektronski semafor za objavu rezultata utakmice kao i razglas. Na stadionu trebaju biti sanitarni objekti, 1 muški i 1 ženski, a na stadionu trećeligaši moraju imati i ispunjene uvjete za adekvatan smještaj gledatelja s invaliditetom.

Klub mora imati adekvatnu infrastrukturu za treniranje koju je odobrio HNS, uzimajući u obzir potrebe za stručnim i kvalitetnim treniranjem svih dobnih kategorija kluba i to minimalno 4 svlačionice za momčadi minimalne veličine 25 m2, te kupaonicom i WC-om (računajući i objekt za odigravanje utakmica). Klubovi moraju imati i pomoćni teren od umjetne ili prirodne trave.

Uz svlačionice za igrače, treba imati svlačionice za suce i za sutkinje, prostorije za delegata i prostoriju za doping kontrolu.

Klub treba imati odgovarajući broj osposobljenog administrativnog osoblja i osigurati da je njegovo tajništvo otvoreno za komunikaciju s HNS-om i drugim subjektima nogometne organizacije i javnošću.

Ostale uvjete pogledajte OVDJE

Izvor: Dalmatinski nogomet

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci