Sport

JEDINI NA STO POSTO: Nakon tri kola Gusari maksimalni

Nakon tri odigrana kola 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske jedina momčad s maksimalnim bodovnim učinkom je kominski Gusar.

Znalo se da žuti s Pržine imaju kvalitetan i širok igrački kadar, međutim brojna nova imena i novi trener ipak trebaju neko vrijeme da se sve uskladi i posloži. Očito je među Gusarima sve to kliknulo prije nego što su i sami očekivali.

Novom treneru Josipu Tošiću prvi je ovo samostalni seniorski zadatak, međutim očito mu kao inženjeru elektrotehnike dobro ide rješavanje jednadžbi s jednom ili više nepoznanica.


Naime, od samog starta, zbog ozljeda ili bolesti, nije mogao računati na sve najjače adute. Posebno na one koji su označeni kao prava pojačanja, igrači koji donose prevagu.

Dvije gostujuće pobjede u teškom rasporedu posebno potvrđuju širinu kvalitete momčadi, uz pravo usmjeravanje s klupe. Nakon više od deset godina pobijeđena je Župa dubrovačka u Čibači (3:2), te uhvaćen puni plijen na uvijek teškom i neugodnom gostovanju kod Žrnova (2:1).

Oba puta žuti su se vraćali iz zaostatka i okretali rezultat u konačnici na svoju stranu. Pobjeda, još više igra, na Pržini protiv dojučerašnjeg trećeligaša BŠK Zmaja (3:1) samo zaokružuje odličan start u novu sezonu.

– Kad osvojiš sve moguće bodove, naravno, da je onda ocjena čista petica. Međutim, uvijek ima prostora za napredak, posebno kad se kompletiramo. A, to bi moglo biti od 5.kola – kratko i jasno će trener Tošić.

Uz tri pobjede i razliku pogodaka 8:4, strijelci za žute su bili Ivan Popović i Frane Jerković po 2, te Ante Medak, Martin Šuman, Tihomir Jelavić i Ivan Medak. Gusarima najprije slijedi domaći susret protiv Konavljanina, a zatim dva gostovanja zaredom, u Dubravku (Sokol) i Smokvicu (Jadran). (jv)

Trener Gusara Tošić (snimio Jurica Vukojević)