Sport

JE LI VRIJEME ZA POBJEDU NA STRANI? Jadran LP gostuje u Baškoj Vodi

Sedam je kola do kraja natjecanja na trećeligaškom jugu. Pred liderima iz Ploča su po tri gostujuća i domaća nastupa, u posljednjem 34. kolu su slobodni. Na Jadranovu će dočekati Neretvanac, OSK i Kamen, a u goste će Uraniji, Hrvacama i Splitu.

U sklopu 28.kola Jadranaši će u nedjelju u Bašku Vodu kod Uranije. Zahtjevno gostovanje u svakom pogledu, prije svega Urania je kvalitetna momčad. Uostalom, u jesenskoj polusezoni nanijeli su prvi poraz plavima s ušća Neretve, slavili su u Pločama rezultatom 1:2 (11.kolo).

Trener Mario Oršulić ne može računati na Aljošu Krstičevića zbog tri žuta kartona, ostali su spremni za ovaj ispit.


A, je li stiglo vrijeme za prvu proljetnu gostujuću pobjedu momaka s Jadranova, pitamo vratara Marka Čaglja?

– Nadam se da je, puni plijen bi nam puno značio pred samu završnicu lige. Naravno, da pobjeda neće doći sama od sebe, treba je zaslužiti stavom i kvalitetnom igrom. Urania je dobra i čvrsta momčad, dužnici su nam, pa bi bilo lijepo da im uzvratimo na isti način za taj jesenski poraz – zrači optimizmom Čagi.

Dodajmo da ne bi bio loš i bod, a sigurno je da je pred nama zanimljiva završnica što se tiče borbe za sam vrh, isto vrijedi i za donji dom. Jadran LP ima šest bodova više od drugog Neretvanca i utakmicu više, trećem Splitu bježi deset bodova uz isti broj odigranih utakmica.

RASPORED 28.KOLA 3 HNL-JUG (subota i nedjelja u 17 sati): GOŠK Dubrovnik 1919 – ZMAJ (M), Uskok – Neretva, BŠK Zmaj – Zagora, Vodice – Primorac (B) (subota), Hrvace – Split, Sloga – HV Posedarje, Neretvanac . Kamen, Urania – Jadran LP (nedjelja), slobodan OSK. (jv)