Sport

Jadranski susreti: Ekipa Pline pobjednik u Brelima i Makarskoj

jadranske igre u brelima by jadranskeigre.com

U četvrtak 13. kolovoza u organizaciji Turističke zajednice općine Brela i agencije Adria events u predivnim Brelima održane su pretposljednje ovogodišnje kvalifikacije Jadranskih igara na kojima su nastupile četiri ekipe u borbi za jednom od posljednjih karata koja vodi u ovogodišnji polufinalni krug natjecanja. Pred mnogobrojnom publikom ekipe su odmjerile snage u šest igara, a najboljom se pokazala ekipa Plina iz Ploča. Ekipa Pline je dan poslije bila pobjednik i polufinala u Makarskoj te se kvalificirala u finale, koje će se održati 21. kolovoza u Novalji na Pagu!

Ispod prenosimo tekst objavljen na službenoj stranici Jadranskih igara, nakon kvalifikacija u Brelima, a prije polufinala u Makarskoj:
Ekipe Trsteno (Dubrovnik), Brela (Brela), Baška voda gamers (Baška voda) i Plina (Ploče) snage su odmjerili u igrama leteći vaterpolo, utrka bačvi, mošarka, ribarske kašete, utrka magaraca i potezanje konopa. Nakon tri prve igre, mlada i perspektivna ekipa Trsteno bila je u bodovnoj prednosti od 4 boda pred ekipom iz Ploča, no pogreška u ribarskim kašetama koštala ih je te prednosti te su Ploče izjednačile. Utrka magaraca i ovog je puta prošla uz salve smijeha iz publike, a bez pogreške je ovu igru odradila domaća ekipa iz Brela koji su na račun magaraca došli i do medalje.

U posljednjoj je igri Plina došla na svoje, a pobjeda u potezanju konopa potvrdila je prvo mjesto s ukupno osvojenih 29 bodova te im osigurala nastup u polufinalu ovogodišnjih Jadranskih igara u Makarskoj, koje je na rasporedu u petak 14. kolovoza. Drugoplasirana je na kraju završila ekipa Trsteno s ukupno 24 boda, a trećeplasirana domaća ekipa Brela s ukupno 14 bodova.


‘Ostvarili smo svoj cilj na današnjim igrama i presretni smo zbog toga! Sutra nas čeka jako natjecanje u Makarskoj, no spremni smo na sve i borit ćemo se da uđemo u finale ovogodišnjih Jadranskih igara!’ – rekao je kapetan ekipe, Kristijan Nikolac. ‘Ako uđemo u finale, očekujte pravi spektakl! Imamo veliku podršku naših navijača i grada Ploča što nam daje dodatni motiv za sutrašnje polufinale u Makarskoj koje je pred nama!’ – nadodao je kapetan.

Osim seniora, u Brelima su se natjecalo i šest juniorskih ekipa na Jadranskim igrama Junior koje su bile uvertira u seniorski dio programa. Čitavu je manifestaciju pratila mnogobrojna publika koja je uživala u igrama te pratila napetu situaciju od samog početka pa do kraja igara.

Nakon Brela, na redu su Jadranske igre u Makarskoj, i to drugo ovogodišnje polufinale gdje će se šest ekipa boriti za prolaz u ovogodišnje finale koje će se 21. kolovoza održati u Novalji na otoku Pagu.

Tekst i foto: www.jadranskeigre.com