Sport

JADRANSKA PUSTOLOVINA ‘Argonauti’ će preveslati 650 km hrvatske obale

Argonauti iz Bjelovara planiraju u kanuu šesterosjedu preveslati rutu od Prevlake do Savudrije i to u sedam dana. Svoj plan su iznijeli danas na konferenciji za medije u metkovskom Hotelu Narenta gdje ih je dočekao predsjednik Udruge lađara Luka Oršulić, prenosi likemetkovic.hr.

Kapetan Argonauta Tomislav Smrček je rekao da riječ je o ruti dugačkoj 650 kilometara, a cijeli pothvat je humanitarnog karaktera, u korist medijske promocije udruge Plava krila. U ovom poduhvatu će sudjelovati dvanaest veslača, dvije ekipe po šest, a predviđeno je da se vesla i jednu noć. Uspjeh će uvelike ovisiti o vremenskim prilikama a prognoze su za sada povoljne.

Foto: likemetkovic.hr

Jadranska pustolovina – Jadranom bez daha se trebao odviti još u svibnju ove godine, ali je zbog pandemije koronavirusa sve pomaknuto za jesen. Na ‘Pustolovinu’ kreću u nedjelju, 18. listopada, iz Prevlake, dok je dolazak u Savudriju planiran u nedjelju, 25. listopada.


Argonauti će ovim započeti i dvogodišnji trenažni ciklus i pripreme za kanuističku maratonsku utrku Moloka’ i Hoe na Havajima. Riječ je o najprestižnijoj i najzahtjevnijoj utrci na svijetu, a Argonauti se na nju spremaju otići u listopadu 2021. godine. Sve je trebalo biti pod trenerskom palicom Nikice Ljubeka, međutim, on je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Kinezima pa će Bjelovarci svoj dvogodišnji plan ostvarivati s nekim drugim trenerom.

Bjelovarci su postali hit nakon što su 2016. godine pobijedila na Maratonu lađa na Neretvi na kojem nastupaju dugi niz godina, a svoju popularnost koriste i za humanitarne svrhe. Imali su svog člana i u posljednjem preveslavanju kanala La Manche 2018. godine.

Izvor: LikeMetković

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci