Sport

Jadranovu mrežu čuva nadareni dvojac

Nakon pet odigranih kola 2. NL lidersku poziciju drže Jadranaši s ušća Neretve. Plavi iskusnog trenera Miše Krstičevića jedini su za sada bez poraza, a najmlađa su momčad natjecanja. Ovo je skoro potpuno nova momčad u odnosu na prošlu sezonu, koju su zaključili plasmanom na trećem mjestu. I nova lica su na vratima jadranaša, Leo Margan se vratio u matični Orijent, stigli su Luka Pršlja i Oliver Kalac. Na Jadranovu su osvanuli pred sam početak sezone.


Pršlja desetak dana prije starta natjecanja došao je na posudbu iz prvaka BiH Zrinjskog, a Kalac zadnji dan prijelaznog roka. Obojica, mladi i nadareni, iz kvote U-21, željni afirmacije i daljnjeg nogometnog napretka.

Pršlja je prošao kompletnu Dinamovu školu, branio za juniorsku momčad koja je igrala Ligu prvaka mladih, bio U-19 reprezentativac BiH, a ovu mu je debitantska seniorska sezona. Kalac je prošlu sezonu bio u Međimurju iz Čakovca, sin je bivšeg reprezentativnog vratara Australije Željka, nastupao za U-17 reprezentaciju Australije.

Pršlja je 2004. godište, Kalac je rođen krajem 2002. godine, u ligašu iz Ploča vide svoju odskočnu dasku za buduću karijeru. Luka je odradio svih 450 minuta na pet ligaških susreta, u tri navrata njegova je mreža ostala čista, a na dva prva gostovanja (Grobničan, Karlovac) proglašen je igračem utakmice. Oliver je debitirao na vratima jadranaša u pretkolu Kupa na gostovanju kod Tomislava u Drlju. Uspješno, jer je njegova momčad slavila s 4:1.

Dva mlada i nadarena vratara čuvari su mreže jadranaša, prema do sada pokazanom bit će, u punom značenju te riječi, zadnja i najtvrđa prepreka suparničkim momčadima. A, dobro je poznato što kvalitetni vratari znače za svaku momčad. Među njima vlada prava, zdrava konkurencija, jedino tako mogu obojica napredovati. Jednom i drugom primarni je cilj što više doprinijeti dobrim igrama i rezultatima svoje momčadi. Odlično su prihvaćeni u novoj sredini, a oni se već sada osjećaju kao domaći.

-Radom, zalaganjem, odnosom prema svima u klubu, predstavljaju pojačanja za naš klub, kako na vratarskoj poziciji, tako i u ljudskom smislu. To je najvažnija činjenica jer naši mlađi vratari iz škole nogometa treniraju s njima, te je jako bitno da iz njihovih primjera mogu dosta toga naučiti. Pozitivci u svakom pogledu – ocjena je Marija Batinovića Bate, trenera vratara Jadrana LP.

Tekst i foto: Jurica Vukojević / Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci