Sport

JADRANAŠIMA NOVA POBJEDA I ODMAK OD PRATITELJA: 50 bodova i +30 gol razlika!

Slavlje na kraju

Na Lapadu GOŠK – Jadran LP 0:2, u Pločama Jadran LP – GOŠK 2:0, ista meta, isto odstojanje. Novom, 14 pobjedom učenici trenera Marija Oršulića još više su učvrstili lidersku poziciju.

Nadmetanje županijskih suparnika odigrano je po dosadnoj i upornoj kiši. Međutim, suparnici su pokazali dopadljivu igru, omogućio im je to odlični travnjak na ušću Neretve. Domaćini su krenuli odlučnije, pritiskali prema Kristiću, a gosti su prvi zaprijetili u 8.minuti, dobar udarac Horvata s nekih 20 metara, iskosa s desna, spremno je dočekao Čagalj. Napadi plavih nisu imali završni pas sve do 27.minute. Tada je Romić izborio udarac iz desnog kuta, Krstičević odlično ubacio, a najviši u skoku, najmlađi, stoper Ivan Marić glavom šalje loptu u mrežu pokraj ukopane i nemoćne obrane Dubrovčana. Potvrdio je tako onaj prvijenac iz Klisa kolo prije. Do odlaska na veliki odmor ništa se bitnije nije mijenjalo, jedni i drugi držali su svoj ritam.

Pločani su tražili drugi pogodak, gosti nešto pokušavali preskakanjem igre i traženjem Cicijelja. U nastavku smo gledali isti omjer snaga, tražila se eventualna pogreška protivnika. Malo više od igre imali su domaćini, koji su bili oprezniji, a gosti su se otvorili, međutim bez prave prigode na jednoj i drugoj strani. Tako je bilo sve do 72.minute kada se Kalfić probio lijevom stranom, ušao u šesnaesterac, pucao, a njegov udarac Kristić je odbio u gredu. Nakon potpunog otvaranja gostiju domaćini su vješto koristili slobodan prostor i nekoliko puta zaprijetili. U 88.minuta odlična dubinska lopta Paponje za Kalfića koji bježi pratnji i sa 16 metara šalje loptu pored istrčalog Kristića u donji desni kut za potvrdu zaslužene pobje i 2:0. Bio je to njegov 15 pogodak, a u 90.minuti u listu strijelaca mogao se upisati i Musulin, međutim njegov udarac s pet metara majstorski je obranio Kristić.


Slavilo se u svlačionici Pločama, čula se glasna pjesma. Zaslužili su sve to za dobro karakterno i kolektivno izdanje. Baš svaki pojedinac pružio je maksimum, koncentracija na nivou, ali vrijedi istaknuti jednog momka. Maestralno je ponovno odigrao neumorni Ivan Paponja, po običaju bilo ga je pun teren. Obrana, blok, napad, pas, oduzete lopte, ubačaji, građenje igre, dva puta je i odapeo muški prema vratima Dubrovčana.

Ukratko, uspješni kapo plavog stroja, i kapa do poda. Naravno, ovo ne umanjuje učinak i doprinos ostalih Jadranaša.

JADRAN LP – GOŠK DUBROVNIK 1919 2:0 (1:0) Igralište Jadranovo. Bez gledatelja. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Pomoćnici: Dujo Sarić (Prugovo) i Mikula Štampalija (Tribunj). Četvrti sudac: Josip Dugandžić (Komin). Delegat: Tonći Grozdanić (Split).

STRIJELCI: 1:0 I. Marić (27), 2:0 Kalfić (88).

JADRAN LP: Čagalj, I. Marić, Raič, M. Marić, Kalfić (od 90. Pijević), Primorac, Bakić (od 87. Moro), Musulin, Paponja, Romić (od 90. Žderić), Krstičević (od 71. Juračić). TRENER: Mario Oršulić

GOŠK DUBROVNIK 1919: Kristić, Ivanišević, Žile, Listar, Horvat, Opušić (od 71. Lang), Topuzović, Smrdelj (od 71. Čepo), Cicijelj, Taraš, Zadro. TRENER: Hasan Kacić

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Paponja (jv)