Sport

JADRANAŠI STIGLI DO PEDESETOG POGOTKA: Pokazali tko je gazda na Jadranovu!

Prvi protiv zadnjeg, plavi kontra crvenih, prema očekivanjima i prognozama pobjeda lidera iz Ploča. Jadranaši su ostali na prvom mjestu, bškovci na posljednjem. S četiri nova pogotka momčad trenera Marija Oršulića stigla je do okruglog broja od 50 postignutih golova.


Naravno, najefikasnija su momčad trećeligaškog juga osam kola prije kraja. Abel Kalfić je novim pogotkom stigao Baldu Cicijelja, obojica po 14, iza njih na 13 je stigao Marko Musulin koji je dva puta tresao mrežu momčadi s Korčule. Domaćini su od početka pokazali tko je gazda na Jadranovu, pritisak je urodio plodom već u 7.minuti. Aljoša Krstičević je izravno iz desnog kuta zatresao mrežu Brkića za 1:0. Na 2:0 povisio je Marko Musulin u 24.minuti odmjerenim udarcem sa 16 metara nakon kombinacije iz nekoliko dodavanja. Isti je strijelac u 33.minuti, sve je prethodno po lijevom boku odradio Marin Bakić, asistirao Musulinu na 13 metara koji je neumoljiv. S 3:0 otišlo se na veliki odmor, manje više sve je tako i riješeno. Uz napomenu da su plavi igrali kontra vjetra, a gosti nisu niti jedanput ozbiljno zaprijetili Marku Čaglju.

Nastavak je bio puka formalnost, i dalje Pločani napadaju, redaju se akcije pred gostujućim šesnaestercem, a u 62.minuti na semaforu je 4:0. Mirko Marić je probio desni bok i odlično ubacio u srce šesnaesterca Blaćana, najbrži je Abel Kalfić koji se na pet metara naklanja i glavom šalje loptu iza leđa Brkića. Do kraja još nekoliko matnih situacija pred vratima gostiju, ali neprecizni su najprije Ivan Dulaj, a Kalfić u 85.trese desnu vratnicu.

U drugom dijelu domaćini su imali potporu vjetra, međutim samo su jedanput zatresli mrežu suparnika. Nadmetanje, obostrano korektno, bez opasnijih prekršaja, bez žutih kartona. Zaista pravi fair play. U srijedu ubrzani ritam donosi Jadranašima novo iskušenje, gostuju kod jakog Uskoka. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci