Sport

JADRANAŠI PETARDOM ISPRATILI OSK

Rastrčanom i efikasnom igrom od prve do posljednje minute Jadranaši su upisali 16 pobjedu, na Jadranovu je teško stradao OSK iz Otoka.

Domaćini su pet puta matirali gostujuće vratare Markulina i Cvrlju, bez pretjerivanja najmanje još toliko puta mogla se tresti njihova mreža. Odlučno su krenuli učenici trenera Marija Oršulića u ovo nadmetanje, na velikim iskušenjima bila je obrana gostiju.

U 2.minuti neprecizan je Bakić, u 3.minuti nakon slaloma Paponja je za malo promašio, a u 6.minuti Raič trese gredu. Bilo je još situacija koje su mirisale na pogodak, međutim u toj agresiji plavih gosti stižu do mogućnosti da povedu. Igrala se 32.minuta, kontra gostiju, Krstičević neoprezno vraća loptu svom vrataru koji je prihvaća rukama jer je prijetio jedan gostujući napadač i indirektni udarac s nekih 12 metara. Na sreću domaćina gosti su brzopleto to izveli i promašili. Uslijedila je kazna u 38.minuti, Paponja je prohujao desnom stranom i povratnom loptom pronašao Musulina na 15 metara, koji neobranjivo pogađa donji desni kut za 1:0. Pet minuta kasnije već je 2:0, izravno iz desnog kuta Krstičević majstorski pogađa za mirniji odlazak na veliki odmor.


Jadranaši su u drugom dijelu nastavili istim tempom, gosti su jednostavno nemoćni, pa je u kratkom razmaku susret riješen. Najprije neumorni Paponja u 54.minuti neobranjivo pogađa donji lijevi kut sa 16 metara. Minutu poslije već je 4:0, dobra akcija plavih, Musulin asistent, strijelac Kalfić. Uz još nekoliko lijepih kombinacija i izglednih prigoda Jadranaši su susret zaključili petardom u 90.minuti, nesebični Kalfić je dodavač a mladi Moro strijelac.

Ugodno poslijepodne na Jadranovu, neravnopravni suparnici, Pločani su rezultatom goste podsjetili na 2016.godinu kada su oni slavili identičnim rezultatom. Iz te momčadi Jadrana LP danas su igrali Primorac i Romić.

Tri kola prije kraja lideri iz Ploča imaju pet bodova više od Neretvanca i susret više, pa se nastavlja utrka za naslov prvaka. Jadran LP ide još u goste u Splitu i dočekuje Kamen, a Neretvanac igra u Opuzenu sa Zagorom i HV Posedarjem, a putuje u Biograd Primorcu.

Luda završnica u svakom slučaju. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci