Sport

Jadranaši na korak do titule jesenskog prvaka među županijskim prvoligašima

Bliži se kraj prvog dijela natjecanja u 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj, do odlaska na zimski odmor trebaju se odigrati još četiri kola, a liderska pozicija je čvrsto u rukama pločanskih jadranaša. Nakon devet kola momčad s ušća Neretve ima devet bodova više od prvog pratitelja Orebića, Pločani su ostvarili osam pobjeda u prvih osam nastupa a prvi poraz upisali su na posljednjem gostovanju kod Croatije u Gabrilima. Zbog neparnog broja sudionika, trinaest, u svakom kolu po jedna je momčad slobodna a to plave iz Ploča čeka u 10.kolu. Prigoda je to za kratak osvrt na dosadašnji učinak učenika trenera Ante Marinovića.

Nakon ispadanja iz trećeligaške konkurencije u Jadranu LP su se odlučili na temeljitu rekonstrukciju momčadi, okretanje domaćim mladim snagama i bez rezultatskog imperativa stvaranje stabilnog kluba. Za sve u klubu bila je velika nepoznanica županijski rang natjecanja, bolje rečeno teško je bilo predvidjeti kako će se mlada momčad postaviti i snaći u novonastaloj situaciji. Prikazano i postignuto više je od očekivanog. Prva dva kola, gostovanje u Potomju kod Grka i domaći nastup protiv Dubrovnika 1919, donijela su puno grča i početne treme međutim kvaliteta je presudila i ostvarene su dvije pobjede. Posebno je značajan preokret protiv Dubrovčana koji su poveli 2:0 i nakon te prve pobjede pred domaćim navijačima kao da je svima laknulo, otpuštene su kočnice i krenula je impresivna serija od šest pobjeda uz razliku pogodaka 27:0. Do posljednjeg nastupa i minimalnog poraza u Gabrilima jadranaši su svoju mrežu sačuvali netaknutom čak 591 minutu. U susretu u kojem su upisali prvi poraz Pločani po prvi put na jednom susretu nisu postigli pogodak, pomalo neobično za momčad koja ih je do tada postigla čak 33, više od 4 u prosjeku po susretu. Ali svemu dođe kraj pa tako i nepobjedivosti pločanskih nogometaša. Zakon velikih brojeva, slabija igra od uobičajene, izostanak prvog strijelca, mladost i neiskustvo, svega po malo rezultiralo je prvom nulom. Naravno, ništa tragično, niti je itko u i oko kluba to tako shvatio. Tjedan više odmora omogućit će dobru i pravu pripremu za posljednja tri jesenska nastupa. Dva puta će jadranaši biti domaćini, Slavenu i Župi Dubrovačkoj, a od gostovanja čeka ih najdulje, ono na Lastovo kod Omladinca. Uz pravi pristup i igru mogu se očekivati nove pobjede pa slobodno možemo zaključiti da su Pločani na korak do titule jesenskog prvaka.

Jadran LP je nakon devet odrađenih kola prvi s 24 osvojena boda i razlikom pogodaka 33:4, Pločani imaju najefikasniji napad (Orebić s 18 je drugi po napadačkoj učinkovitosti ) i najčvršću obranu ( slijedi  Dubrovnik s 9 primljenih pogodaka). U strijelce se upisalo 11 jadranaša, s 11 pogodaka na 8 susreta Nikola Marinović je vodeći strijelac lige. Na žalost zbog ozljede zadnje lože njega neće biti u momčadi do kraja jeseni. Nino Maleta postigao je 6 pogodaka, Danijel Dabić i Ante Kraljević po 4, Ljubo Roso 2, a po jedanput strijelci su bili Nediljko Grgurinović, Nikola Katić, Marin Džeko, Stipe Nikolac, Marin Biočić i Dinko Vukušić. Najvišu pobjedu, 7:0, ostvarili su protiv, za sada, prvog pratitelja Orebića. Mladi 16 – godišnji Nikola Katić strijelac je najdalekometnijeg pogotka, u Stonu protiv SOŠK-a pogodio je protivničku mrežu skoro s centra igrališta. Na vratima su se mijenjali Mario Batinović i Marko Čagalj, Čagalj je primio 1 pogodak (Grk u Potomju), a Batinović 3 (protiv Dubrovnika u Pločama 2, u Gabrilima 1). Na svim susretima momčad je predvodio kapetan Danijel Dabić, pravo kapetanski.


REZULTATI: 1.kolo Potomje GRK – JADRAN LP 1:3 (Marinović, Kraljević, Maleta), 2.kolo Ploče JADRAN LP – DUBROVNIK 1919  3: 2 (Grgurinović, Marinović, Dabić), 3.kolo Ston SOŠK 1919 – JADRAN LP 0:6 (Marinović 2, Maleta 2, Katić, Dabić), 4.kolo Ploče Jadran LP – OREBIĆ 7:0 ( Marinović 2, Maleta, Nikolac, Džeko, Kraljević, Biočić), 5.kolo Krvavac MAESTRAL – JADRAN LP 0:3 (Marinović 2, Dabić), 6.kolo Ploče JADRAN LP – METKOVIĆ 5:0 (Marinović 2, Maleta, Kraljević,Roso) , 7.kolo Komin GUSAR – JADRAN LP 0:2 (Roso, Dabić), 8.kolo Ploče JADRAN LP – HAJDUK 1932  4:0 (Marinović, Maleta, Kraljević, Vukušić), 9.kolo Gabrili CROATIA – JADRAN LP 1:0.

Tekst i slike: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci