Sport

JADRANAŠI KREĆU 10.SIJEČNJA: Cilj je naslov i jedinstvena 3.HNL

JADRANAŠI KREĆU 10.SIJEČNJA

Jadranovo će ponovo oživjeti 10.siječnja. Naime, trener Marin Oršulić odredio je za taj dan prvo okupljanje i početak priprema jesenskih prvaka trećeligaškog juga.

Od šampionskog jesenskog kadra nedostajat će 19-godišnji stoper Ivan Marić, 22-godišnji lijevi bočni Martin Musulin i 20-godišnji krilni napadač Giorgos Theodosiou. Marić je prešao u redove jesenskog prvaka Premier lige BiH mostarskog Zrinjskog, Musulin je za poslom otišao u Njemačku gdje bi nastavio karijeru u nekom od tamošnjih niželigaša, a Theodosiou se u dogovoru s Pločanima vratio na rodni Cipar.


Sva trojica bili su članovi udarne postave jadranaša, pa je na upravi ligaša s ušća Neretve i treneru Oršuliću, jer ciljevi i želje ostaju isti, da pronađu zamjene za njih u postojećem kadru i eventualnim pojačanjima.

Prema riječima najmlađeg trenera među dalmatinskim trećeligašima želja su dva ciljana pojačanja, čija imena će biti poznata na početku priprema. U proljetni nastavak natjecanja plavi ulaze s pet bodova prednosti ispred prvog pratitelja, a s dobro odrađenim pripremama cilj ostaje osvajanje prvog mjesta i plasman u jedinstvenu 3 HNL.

Imaju za to potporu gradskih struktura, da misle ozbiljno pokazuju radovi na poboljšanju infrastrukturnih uvjeta koje moraju ispuniti za viši razred natjecanja. (jv)