Sport

JADRANAŠI EKSPRESNO RIJEŠILI ZAGORU: Na Jadranovu se pune mreže gostiju, Zagora kući s 4 komada

Lakše od očekivanog Jadranaši su svladali Zagoru, odnosno sve je bilo riješeno u prvih 25.minuta. Odlučno i silovito su krenuli u nadmetanje domaćini, gosti se nisu niti snašli, a na semaforu je bilo 1:0. Theodosiou je majstorski ubacio s lijeve strane, u sredini gostujućeg šesnaesterca najviši u skoku bio je straiji Marić, Mirko, i loptu glavom šalje uz lijevu vratnicu nemoćnog Šolića.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak, Antonio Raguž sve je odradio na desnoj strani, u pravo vrijeme pronašao Dina Primorca usamljenog na 15 metara, a onda slijedi topovski udarac iz prve koji završava u gornjem lijevom kutu. Primorac je ponovo na sceni u 22.minuti, iz slobodnog udarca, s nekih 25 metara, preko živog zida pogađa gornji lijevi kut. Neobranjivo. Do odlaska na veliki odmor rezultat se nije mijenjao, gosti nemoćni, domaćini zadovoljni sigurnim vodstvom.

U nastavak su gosti krenuli nešto življe, međutim ništa opasno za plave, koji kontroliraju igru i troše vrijeme. Naravno, i dalje prijete Šoliću. Marin Romić je u 71.minuti povećao vodstvo na 4:0. Bila je to lijepa, brzopotezna akcija na desnoj strani Romića i Kordića, izmijenili su dva dodavanja, a onda mali Žika odmjerenim, prizemnim udarcem pogađa donji desni kut nemoćnog Šolića. Do kraja vrijedi spomenuti još gredu Theodosiou iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, sam je izborio slobodnjak.


Kratko i jasno, Jadranaši bolji u svim segmentima igre, brži, okomitiji, kombinatorniji. Jednostavno raspoloženiji za igru, od Zagore smo očekivali znatno više. Korektno nadmetanje završilo je bez žutih kartona.

JADRAN LP – ZAGORA 4:0 (3:0)

PLOČE – Igralište Jadranovo. Gledatelja 100. Sudac: Marino Majstrović (Split). Pomoćnici: Kuduz i Taraš. Delegat: Mate Garac (Zmijavci).
STRIJELCI: 1:0 M. Marić (4), 2:0 Primorac (18), 3:0 Primorac (22), 4:0 Romić (71).

JADRAN LP: Topić, I. Marić, Raič, M. Raič, Kalfić (od 68. Žderić), Primorac (od 68. Domić), Raguž (od 55. Romić), Martin Musulin, Kordić, Nikolac (od 73. Dulaj), Theodosiou. TRENER: Marin Oršulić

ZAGORA: Šolić, Bulat (od 46. Jurišić), Lukić (od 86. Brečić), Petranić, Rajčić, Župan, Bitunjac, Bagarić, Gabrić (od 78. Ćaleta), Barada (od 75. Ivić), Krajina (od 75. Sablić). TRENER: Zoran Slavica

IGRAČ UTAKMICE: Dino Primorac

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci