Sport

Jadranaše već sutra očekuje kup susret protiv Neretve

Trnje je na ušću Neretve prošlo kao boso po trnju, kako kažu u neretvanskoj dolini fasovali su pola duzine. Šest komada je završilo u mreži mladog, solidnog Domagoja Cestarića. Moglo je i više, a moglo je i drugačije završiti da su gosti uspjeli kazniti domaćina kada su se približili na minimalni zaostatak u 69.minuti.

Međutim, ipak je isplivala kvaliteta plavih koji su u zadnjih deset minuta sve postavili na svoje mjesto i s tri brzopotezna pogotka zaključili priču. Kao da su gosti iz Trnja platili ceh nakon prvog poraza jadranaša u Ždralovima.

Pločani ponovo imaju četiri boda više od Sesveta, a uz tu crnu rupu domaćina od nekih 15-ak minuta, ovaj dvoboj ostat će upamćen po najefikasnijem nastupu plavih s ušća Neretve ove sezone. Nikola Marić postigao je treći hat-trick i s 18 realizacija pobjegao je pratnji na listi strijelaca natjecanja. Njegov prezimenjak, svestrani Mirko po prvi puta se upisao u strijelce, načeo je mrežu gostiju. Treći žuti zaradio je Nikola Rodin, pa ga neće biti u Poreču.


Već u utorak, 21.ožujka, nova zadaća je pred jadranašima, kup susret protiv Neretve. Jedni i drugi u ovo nadmetanje ulaze nakon ligaških pobjeda. Moglo bi biti zanimljivo i živo.

-Odlično otvaranje protiv Trnja i vodstvo 3:0 uprskali smo neshvatljivim padom, međutim na kraju smo pokazali da smo zasluženo prvi i pokazali smo da možemo. Drago mi je zbog mojih novih pogodaka, međutim nema vremena za posebno slavlje, okrećemo se kupu i nadam se da ćemo proći dalje – kratko će između dva nastupa plava devetka, a plavi deset Mirko Marić nadodaje:

– Vratio sam se na svoju prirodnu poziciju, bio u nekoliko prilika i uspio zabiti. Vjerujem da će ih biti još do kraja sezone. Zabili smo šest pogodaka i to sve govori o zasluženosti naše pobjede, mada ne smijemo zatvarati oči pred činjenicom nesvjesnog povlačenja kada su gosti prijetili 10-15 minuta. Ne znam kakve su zamisli trenera u vezi kupa, možda budemo igrali u kombiniranom sastavu, ali uz sav respekt Neretvi vjerujem da možemo dalje.

Mirko je jedno vijeme igrao u Neretvi, a Pločanima će među ostalim prijetiti njihov dojučerašnji igrač Abel Kalfić.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci