Sport

Jadran protiv Primorca upisao tri boda

Prije početka utakmice na centru igrališta Đino Zmijarević, dopredsjednik NK Jadran LP, uručio je prigodan poklon Draganu Blatnjaku, treneru Primorca, koji je svoje prve nogometne korake upravo napravio na na pločanskom travnjaku.

Utakmicu su otvorili domaćini koji su prvu priliku imali već u 4. minuti kada Dino Primorac iz daljine pogađa gredu. Zatim u 8. minuti, Aljoša Krstičević s više od dvadeset metara šalje neprecizan projektil koji prolazi pored gola. Ni gosti ne ostaju dužni te je već u sljedećoj minuti susreta Marin Zubčić neprecizan i loptu šalje pored gola. Nogometaši Jadrana LP su više u posjedu lopte, redaju se prilike s jedne i druge strane. Bilježimo u 32. minuti pokušaj Primorca koji je neprecizan, zatim u 42. minuti Malete, koji se u idealnoj prilici nije najbolje snašao. Gosti pokušavaju u 28. preko Vodopije, zatim u 38. preko Ješe, ali u oba slučaja lopta završava preko gola. U 44. minuti istakao se domaći vratar Marko Čagalj, kad je iz neposredne blizine jak i precizan šut Martina Bačkova izbacio u korner.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, a nastavak je donio mnogo uzbuđenja. Plavi s ušća Neretve napadaju, gosti anemični bez ideje se čvrsto brane. Jedno neoprezno saplitanje od strane domaćeg igrača Hrvoja Vejića u 52. minuti nad Vedranana Ješeom donosi nadu gostima nadu jer sudac Toni Bešker pokazuje na jedanaesterac, a zatim i crveni karton Vejiću. Kazneni udarac neprecizno je izveo igrač nad kojim je napravljen prekršaj i loptu šalje pored gola. Pločani nastavljaju sa igračem manje i ne posustaju. Redaju se poluprilike Primorac, Maleta, Barbir, ali sve završava pored gola.


U 65. minuti gostujući igrač Ješe u kaznenom prostoru ruši domaćeg igrača. I ovaj put sudac bezkompromisno pokazuje na “kreč”, a gostujućem igraču drugi žuti karton što je kulminiralo crvenim i šalje ga na hlađenje.

Dino Primorac je siguran s bijele točke i ovim pogodkom upisao tri boda Jadranu LP. Poslije pogotka još su priliku imali iza povećati rezultat, u 74. Primorac, u 78. Maleta, u 89. Milinković, ali sve je završilo u rukama gostujućeg vratara ili pored gola. Utakmica koja je ponudila mnogo uzbuđenja za gledatelje, boljom igrom Pločana, pogotovo u drugom dijelu, im je i osigurala vrijednu pobjedu.

PLOČE, Jadranovo igralište. Gledatelja 150. Sudac: Toni Bešker(Solin) 7. Pomoćnici: A.Grčić i H.Čatipović.

STRIJELAC: 1:0 – D.Primorac (62)

JADRAN LP: Čagalj 7, Petrović 7, Barbir 7,5, Vejić 7, Krstičević 7,5, Primorac 7,5, Musulin 7(od 71. Vlahović -), Maleta 7, Jelčić 7, Kešin 7(od 65. Dabić 7), Milinković 7(od 90. Družijanić -). Trener: Pavo Mustapić 7.

PRIMORAC: Borgelott 6,5, Colić 6, Bašić 6, Galešić 6, Ješe 6,5, Vodopija 6, Erlić 6(od 81. Ninčević -), Miletić 6, Jurjević 6, Zubčić 6,5(od 85. Stojanov -), Bačkov 6,5. Trener: Dragan Blatnjak 6.

CRVENI KARTON: Vejić(52 – saplitanje protivničkog igrača u kaznenom prostoru), Ješe(65 – drugi žuti preoštar start)

IGRAČ UTAKMICE: Goran Barbir

Pripremio: Sana