Sport

Jadran poražen od Zagore

Jadran LP

Na otvaranje sezone pred svojim gledateljima Jadran Luka Ploče poražen je od Zagore u jednoj nezanimljivoj utakmici koju treba što prije zaboraviti. Vrijeme idealno, lijepo, toplo i sunčano u kojem su obe momčadi mogle pred malobrojnim gledateljima pokazati svoje znanje i lucidnost ali to im nisu dozvolili ljudi u žutom koji su od prve minute sjeckali igru, dozvoljavali valjanje po travi gostujućih igrača kada su bili u posjedu lopte i blizini domačih igrača i kada nikoga nije bilo oko njih. Utakmica nezanimljiva i većim dijelom se igrala između dva kaznena prostora. U prvom dijelu domaćini anemični, bez ideje dok prvi ozbiljniji napad gostiju je i urodio plodom, iz naizgled bezopasne akcije u 28.minuti igre Ivan Ljuba je iskoristio neopreznost domaće obrane i loptu pospremio iz leđa mlagod Čaglja.

Drugo poluvrijeme donosi puno bolju igru plavih sa ušća Neretve i već u 47. minuti bilježimo polupriliku Danijela Dabića kapetana Jadrana LP, u 58 .minuti Petra Jurasa udarac završava iza gola, zatim opet u 59. minuti Dabić je u prilici ali vratar gostiju Mihaljević brani. Ostat će upisana 68. minuta kao dvojbena, lopta je bila u kaznenom prostoru gostiju netko je igrao rukom, sudac pokazuje na “kreč” i tada po igralištu nastaje jurnjava za sucem gostiju, nakon smirivanja situacije na intervenciju drugog pomoćnog Miroslava Čale glavni poništava svoju odluku i dosuđuje indirektan udarac za goste jer navodno je Danijel Dabić igrao rukom a ne gostujući igrač. Zanimljivo da nakon smirivanja sudac nije sankcionirao niti jednog igrača gostujuće ekipe iako su svi uz vratara jurili ga po terenu. Poslije toga Jadran LP ima nadmoć i redaju se poluprilike Dabića, Nikolca i Bubala ali bez uspjeha. Gosti u drugom dijelu se orjentirali na čuvanje rezultata i u drugih 45. minuta samo su imali dva izleta na protivnič ku starnu u 47. minuti je Šamija dobro zagrijano dlanove Čaglja te u 86. minuti je Škomrlj poslao loptu pored gola.

izlazak na teren


PLOČE: Igralište Jadranovo. Gledatelja 150. Sudac: Josip Zec(Split) 5. Pomoćnici: Borzić i Čalo.

STRIJELAC: 0:1 – Ljuba(28)

JADRAN LP: Čagalj 6, Krstičević 6, Dabić 6,5, Markotić 5,5(od 79. Krilić-), Mustapić 5,5(od 46. Juras 5,5), Primorac 6, Sršen 5,5(od 46.Maleta 5,5), Jelčić 5, Bubalo 5,5, Nikolac 5,5, Pijević 5,5. Trener Antonio Vučković 6.

ZAGORA: Mihaljević 6,5, Bačelić 6, Šibenik 6, Ljuba 7, Borzić 6,5, Maleš 6, Petković 6,5, A.Barač 6,5, Šamija 5,5(od.70 D.Barać -, od 83.Slugan -), Škomrlj 6,5. Trener: Hrvoje Dujić 6,5.

NK JADRAN LP

Pripremio i slikao: Sana