Sport

JADRAN NATKRIVA TRIBINU Pogledajte koji klubovi imaju licencu za jedinstvenu Treću ligu

Poznato je tko od trećeligaša s juga ima uvjete za jedinstvenu treću ligu koja će svoju premijeru doživjeti od ovog ljeta. Prema sadašnjoj situaciji, ta liga će brojati 16 kluba, iako se razmišlja i o 18 sudionika, a iz svake skupine Treće lige ulaze dva kluba. Licencu za treći rang, kako saznajemo, dobili su Jadran LP (natkrivaju tribinu), Hrvatski vitez, Hrvace, Zadar, Uskok, Neretva Junak, Split, Primorac (uvjetno, trebaju natkriti određen dio tribine) i Zmaj iz Makarske.

Za dva mjesta koja vode u jedinstvenu Treću ligu vodi se borba između nekoliko klubova, a ako uzmemo u obzir da je Jadran gotovo siguran prvak, za još jedno mjesto vodi se borba između Hrvatskog viteza, Hrvaca i Zadra, možda i Uskoka, Neretve i Junaka.

Specifična je situacija s Hrvacama, koje ako budu među tri idu u kvalifikacije za Drugu HNL, ali u slučaju neplasmana u Drugu to im ne jamči nastup u jedinstvenoj Trećoj ligi sljedeće sezone.


Naime, ako budu treće, a ispred njih dva kluba koja se plasiraju u Treću ligu, Crni će teško do plasmana u Treću ligu. Druga je stvar ako budu druge, onda im neuspjeh u kvalifikacijama jamči igranje jedinstvene Treće lige.

Izvor: Dalmatinski nogomet

Foto: Ploče Online