Sport

Jadran Luka Ploče zadržao trećeligaški status

Povratnik iz 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske Jadran Luka Ploče ove sezone uspio je ostati u trećeligaškom društvu. Već završena sezona počela je turbulentno pod vodstvom tada trenera Antonija Vučkovića. Kod kuće su odmah podijelili bodove s Šibenikom, a zatim i u Kaštelima protiv Vala. GOŠK-u su poklonili sva tri boda kod kuće, a onda su zaredale ozljede i žuti kartoni što je zadavalo brigu oko sastava momčadi.

Prvi dio ipak su završili u sredini tablice s 5 pobjeda, 6 neodlučenih utakmica, te 6 poraza, s gol razlikom 20:26 i osvojenim 21 bodom. U zimskom prijelaznom roku ostaju bez skoro pola momčadi (Josip Lešić, Hrvoje Vejić, Petar Raguž, Alen Družijanić, Eduard Raguž). Početkom proljetnog dijela priprema, uprava se dala u potragu za pojačanjima, te pred sami početak drugog dijela natjecanja s plavima sa ušća Neretve potpisuju Hrvoje Bubalo (Olimpija Osijek), Ivan Sršen (Neretva), Petar Juras (Čapljina) i Ante Kraljević, povratnik iz Hajduka II. Proljetni dio počinju sa visokim porazom protiv Šbenika u gostima, zatim od Vala, dok gosparima iz Dubrovnika jednom zalutalom loptom dižu sva tri boda, te gube od Zagore i Junaka. Nekoliko dana poslije trener Antonio Vučković podnosi neopozivu ostavku, a na užarenu klupu Pločana sjeda Ante Marinović. Trebalo je vremena da se počnu bilježiti zapaženiji rezultati i tako je Jadran LP na kraju natjecanja sa 9 poraza, 5 pobjeda i 3 neodlučena rezultata zauzeo 12. mjesto sa 39 bodova i gol razlikom 36:54.

Najteži poraz od 6:0 zabilježio je u Blatu od Zmaja, te u Splitu 5:0 od Hajduka II, dok je najveću pobjedu ostvario kod kuće protiv Omiša kojeg je pobijedio sa 5:2. Zanimljivo da je protiv Neretve odigrao neodlučeno i to u gostima 2:2, a kod kuće 1:1, te istim rezultatom i protiv Zmaja iz Makarske, samo kod kuće je bilo 2:2, a u gostima 1:1. Pločani su završili i 3 susreta sa nepopularnim rezultatom 0:0 i to protiv Vala i Kamena u gostima te protiv Croatie kod kuće.


Kroz prvenstvo oba trenera, Antonio Vučković i Ante Marinović, imali su na raspolaganju 29 igrača. Najviše je na terenu proveo mladi vratar Marko Čagalj koji je ubilježio 32 nastupa u 34 utakmice i proveo je na terenu ukupno 2880 minuta. Još jedna zanimljivost za ovog nadarenog vratara koji je od 6 dosušđenih kaznenih udaraca sa 11 metara pritiv Jadrana LP obranio 4 i to sve u gostima (Primorac, Hrvace, Zmaj (Makarska) i Neretva). Poslije Čaglja najviše na terenu je proveo Stipe Nikolac koji je na 31 utakmici skupio 2681 minut na terenu, te iza njih Dino Primorac sa 2386 minuta iz 27 nastupa, dok je najmanje svega 13 minuta na 1 utakmici upisao Marko Šunjić.

Ukupno su imali 68 opomena – žutih kartona, po 7 puta su požutili kapetan Danijel Dabić, Denis Jelčić, Goran Barbir, a sljede ih sa po 6 opomena Stipe Nikolac i Robert Pijević. Tijekom prvenstva imali su i 4 isključenja – crveni karton, Robert Pijević je pocrvenio 2 puta, a po 1 Gporan Barbir i Davorin Mustapić. Kapetansku traku 26 puta je nosio Danijel Dabić, Aljoša Krstičević 5 i Goran Barbir 3 puta. Najbolji strijelci plavih sa ušća Neretve su Josip Lešić (1.dio) i Danijel Dabić s 6 pogodaka, zatim slijede Aljoša Krstičević, Nino Maleta i Davorin Mustapić s 3 pogotka, po 2 puta u list strijelaca su se upisali Stipe Nikolac, Goran Barbir, Josip Markotić i Alen Družijanić, dok su po 1 put pogađali Dino Primorac, Denis Jelčić, Hrvoje Bubalo, Ante Musulin, Ivan Sršen, Eduard Raguž i Ante Kraljević.

– Mislim da smo mogli biti koje mjesto na tablici bliže gore, ali s obzirom na oscilacije koje smo imali tijekom cijele sezone na kraju trebamo biti zadovoljni jer smo zadržali trećeligaški status, rekao je Ante Marinović – trener Jadrana LP.

Pripremio Sana