Sport

JADRAN LP – ŽUPA DUBROVAČKA 5:1 (3:0), 13.KOLO 1. ŽNL

Uvjerljivom, sigurnom pobjedom jadranaši su se oprostili od svojih navijača na kraju prvog dijela prvenstva županijskih prvoligaša. Na ušću Neretve pala je još jedna petarda a plavima je na suprotnoj strani stajala Župa Dubrovačka iz Čibače. Deseta pobjeda značila je potvrdu već od prije neugrožene titule jesenskog prvaka. Od samog početka i prvog zvižduka suca Kurana vidjelo se kako će se razvijati situacija na Jadranovu igralištu. Snaga, moć, kvaliteta, tehnika i taktika bili su očito na strani domaćina. Evo redoslijeda najznačajnijih trenutaka susreta.
1:0 – 3.minuta, strijelac Danijel Dabić. Udarac iz desnog kuta izveo je Aljoša Krstičević a njegova točna lopta pronalazi kapetana Dabića na drugoj vratnici koji se naklanja i glavom pogađa gornji desni kut.
2:0 – 9.minuta, strijelac Dinko Vukušić. Ponovno iz istog kuta Krstičević pogađa Dabića na istom mjesto u šesnaestercu gostiju kao prije šest minuta ali ovoga puta Dabićev udarac glavom zaustavlja prečka, na odbijanac prvi stiže iskusni Vukušić i s dva metra gura loptu glavom iza leđa Tolića.
12.minuta, jedanaesterac za jadranaše nakon nespretnog prekršaja broja dva gostiju Bendera na Vukušiću. Izvođač je Dabić čiji udarac u donji lijevi kut čita Tolić i hvata loptu.Bio je to slab i mlak udarac.
35.minuta, prigoda za Maletu. Mladi napadač Pločana danas je mnogo pretrčao, asistirao i bio prava napast za gostujuću obranu, ali nije ga htio pogodak. Izašao je sam pred Tolića, malo oklijevao i na kraju njegov udarac vratar gostiju brani padom u noge.
3:0 – 42.minuta, strijelac Marin Džeko. Još jedna dobra akcija plavih, duga lopta prema napadačima na lijevom boku na koju uz jednog igrača obrane gostiju kreću Kraljević i Džeko, Marin je najbrži i najprisebniji te odmjerenim udarcem s 15 metara pogađa suprotnu malu mrežu. Uzalud mu je u susret krenuo Tolić, bio je to pogodak za veseliji odlazak na veliki odmor.
4:0 – 50.minuta, strijelac Ante Kraljević. Zaslužio je mladi napadač domaćina ovaj pogodak, zbog trke i upornosti. Pogodio je bliži, donji desni kut nakon dva odbijanca, prethodio je ubačaj sa suprotne strane a vratar Župe ostao je nemoćan.
55.minuta, prva prigoda za goste. Sedmica bijelih Damir Žustra prošao je desnom stranom šesnaesterca domaćina i došao sam pred Batinovića koji mu na vrijeme ulazi u udarac i rješava uspješno tu neugodnu situaciju za plave.
5:0 – 84.minuta, strijelac Nikola Marinović. S boka odličan ubačaj Zmijarevića na drugu vratnicu gdje je Marinović spretan i glavom po peti put matira vratara gostiju. Trinaesti je to pogodak prvog strijelca natjecanja, u igru ušao u 58.minuti.
5:1 – 89.minuta, strijelac Damir Žustra. Na samom isteku susreta gosti su došli do počasnog pogotka nakon neodlučnosti uže obrane domaćina, Žustra je to kaznio i s par metara ubacio loptu u mrežu Batinovića. Peti je ovo ukupno pogodak koji su primili jadranovi vratari (Grk 1, Dubrovnik 2, Croatia 1 i Župa 1).

 
Igralište Jadrana. Gledatelja 100. Sudac: Zdravko Kuran (Metković). Pomoćnici: Matko Babić (Opuzen) i Ivica Ivanika (Metković).
STRIJELCI: 1:0 Dabić (3), 2:0 Vukušić (9), 3:0 Džeko (42), 4:0 Kraljević (50), 5:0 Marinović (84), 5:1 Žustra (89).
JADRAN LP: Batinović, Biočić, Krstičević, Dabić, Katić (od 55. Zmijarević ), Vukušić (od 55. Ffranić ), Maleta, Džeko (od 58. Marinović), Krilić (od 65. J. Žderič ), Nikolac (od 70. J. Žderić), Kraljević. TRENER: Ante Marinović

Tekst i slike: Jurica Vukojević