Sport

Jadran LP – Zmaj (B) 3:0 – Detaljni izvještaj

Na početku nove natjecateljske sezone Pločani nisu bili “gostoljubivi” prema gostima iz Blata. Trener Pavo Mustapić ništa nije prepustio slučaju pa je na teren izveo najboljih jedanaest, koji su se odužili na najbolji način i gostima pospremili tri pogotka u mrežu.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a prvu priliku na utakmici imaju domaćini u 11. minuti, kada prinova Mario Jelaš šalje dugu loptu do Romića, koji pronalazi Družijanića, a ovaj posprema loptu iza leđa gostujućeg vratara za vodstvo od 1:0. U istoj minuti poslije upućenog centaršuta na terenu je ostao ležati Mario Jelaš, kojeg su iznijeli na nosilima jer mu je prilikom doskoka iskočila čašica na koljenu. Nakon pogotka, Plavi s ušća Neretve su još dominantniji te u 23. minuti bilježimo oštar udarac Drage Jelavića, ali njegov udarac vratar Šeparović zaustavlja. U 38. minuti tresla se i prečka gostiju, no promjene rezultata nije bilo do kraja prvog dijela.

Nakon loše predstave u prvom poluvremenu, gosti su krenuli otvorenije pa je već u 53. minuti Vrkić, koji je ušao s klupe, zagrijao dlanove domaćem vrataru. U sljedećoj, 54. minuti, na semaforu je bilo 2:0, a pogodak za domaćine postigao je Marin Oršulić. I nakon primljenog drugog pogotka gosti se ne predaju pa se redaju prilike gostiju u 60. i 64. minuti Vrkić, u 61. Špaleta, u 63. Lipotić, ali domaći vratar Josip Ljubičić je vadio posljednjim naporom “vruće kestene iz vatre” i zaslužio veliki pljesak s tribina. Poslije toga opet kreće dominacija domaćina, koju su okrunili trećim pogotkom, u 75. minuti, kad se u gužvi u kaznenom prostoru najbolje snašao mladi Šutić-Galić i matirao vratara Vinka Šeparovića. Do kraja susreta s obje strane je bilo još po nekoliko poluprilika koje su ostale neiskorištene.


Pločanima zasluženo na početku sezone upisuju prve vrijedne bodove, dok su se gosti pokazali kao jedna solidna momčad.

 

JADRAN LP 3
ZMAJ (B) 0

PLOČE: Gradsko igralište Jadranovo. Gledatelja 350. Sudac: Mario Soldić (Hrvace) 7,5. Pomoćnici: A. Nenada i M. Trković

STRIJELCI: 1:0 – Družijanić (11), 2:0 – Oršulić (65), 3:0 – Šutić-Galić (76)

JADRAN LP: Ljubičić, Petrović, Barbir, Jelaš – (od 14. Pijević), Oršulić, Družijanić, Primorac, Franić, A. Musulin (od 65. Šutić-Galić), Jelavić, Romić (od 79. M. Musulin ). Trener: Pavo Mustapić.

ZMAJ: Šeparović, Baran, Tadić, Špaleta, Čubrilo, Žanetić (od 46. Vrkić), Cetinić, Lipotić (od 81. Borovina ), Janjić, Šarić (od 85. Tarle). Trener: Alen Gavranić.

 

Tekst i fotografije pripremio Sana