Sport

JADRAN LP – Uspješan povratak Marija Batinovića na vrata jadranaša

DOBRO IZABRAO
Tko čeka dočeka ili strpljen spašen mogući su radni naslovi povratka 25-godišnjeg Marija Batinovića među vratnice ligaša s ušća Neretve. Prošao je kadetski i juniorski staž među jadranašima, pokucao na vrata prve momčadi kada je kratko vrijeme bio pričuva Stipkoviću a onda se s 20 godina otisnuo među malonogometaše, gdje je bio više nego uspješan. Nije imao strpljenja ili nije dobio pravu priliku sada je svejedno međutim na početku sezone 2013/14 nije dvojio kada se trebao odlučiti između malog i velikog nogometa. Nakon ispadanja iz trećeligaške konkurencije u pločanskom klubu krenuli su novim putem, u tom novom projektu Batinović se našao sa željom da nadoknadi propušteno.
-Bio sam jednu polusezonu u Gusaru iz Komina, usporedo branio za njih i malonogometnog drugoligaša Porto Tolero iz Ploča. Nova, mlada momčad i povratak još nekolicine suigrača iz moje generacije bili su odlučujući za novi, pravi početak među jadranašima. Zadovoljan sam proteklom polusezonom u svakom pogledu i uvjerio se da nisam pogriješio u odabiru – uvodno će plava jedinica.
Mreža uvjerljivih jesenskih prvaka 1. ŽNL Dubrovačko – neretvanske u jesenskoj polusezoni tresla se samo pet puta. Na vratima su se u početnih osam kola mijenjali iz susreta u susret Batinović i mladi 18-godišnji Marko Čagalj, posljednja tri u kompletu je odradio iskusniji Bata.
-Takav je bio dogovor s trenerom i sve je dobro štimalo. Marko je nadaren vratar i uz predan rad može napraviti lijepu karijeru. Zbog specifičnosti moga posla nisam mogao biti na svim treninzima međutim uz razumijevanje i potporu trenera te ljudi iz kluba stizao sam sve to nadoknaditi. Rezultat nije patio i to je najvažnije – nastavlja Batinović.
Jadranaši su lideri natjecanja, igrama kroz jesen pokazali su da najozbiljnije računaju na titulu prvaka koja donosi kvalifikacije za viši razred natjecanja. Proljeće donosi niz izazova.
-Da bi potvrdili dominaciju u drugom dijelu prvenstva moramo se najprije dobro pripremiti. Ne sumnjam da ćemo pripreme odraditi kvalitetno. Atmosfera u svlačionici je odlična, kompletno ozračje je pozitivno i bez obzira što nas čeka nekoliko neugodnih gostovanja vjerujem da ćemo to sve proći bez problema. O kvalifikacijama je još rano govoriti međutim ako se poslože neke stvari i to možemo apsolvirati. Nagađa se i govori ovako ili onako ali ova momčad uz povratak Dina Primorca i Gorana Barbira uvjeren sam može do priželjkivanog cilja – zaključuje prvi vratar Pločana.
Iako se odlučio za veliki nogomet nije to razlog da potpuno zanemari malonogometna nadmetanja i tamo još jedanput pokaže svoje kvalitete. Njegova momčad osvojila je jaki Božićni turnir u Metkoviću a on je proglašen najboljim vratarom, na 43. Kutiji šibica s MNK Ploče stigao je među 16 najuspješnijih od početnih 116 momčadi. Dobro mu dođu, kako kaže, te aktivnosti u vrijeme zimske stanke a tako će lakše i spremnije dočekati početak priprema za proljetni nastavak velikonogometne sezone.

Jurica Vukojević

Sportske novosti