Sport

JADRAN LP: Umjetna trava već 15.01. dolazi u Ploče, počinje montaža terena!

Kao što je već poznato, Grad Ploče, točnije NK Jadran Ploče, je prošle godine započeo sa izgradnjom terena sa umjetnom travom pored svog igrališta. Izvršeni su pripremni građevinski radovi od strane Grada Ploča i gradskih tvrtki gdje se napravila podloga ali se zbog niza okolnosti sa radovima stalo.

Ploče onLine saznaje da je uprava kluba u suradnji sa Gradom Pločama i Hrvatskim nogometnim savezom uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju, tj. zatvoriti je što se tiče dopreme umjetne trave koja se već 15.01. očekuje u Pločama!

Nogometni klub Jadran Luka Ploče je u protekloj godini platio predujam za umjetnu travu trgovačkom društvu ASTIR iz Zagreba u visini 225.000,00 kn, a klub je tijekom ljeta 2017. godine aplicirao preko ŽNS DNŽ prema HNS-u i zatražio pomoć pri izgradnji pomoćnog igrališta sa umjetnom travom, prvim takvim igralištem u DNŽ.


Čelništvo HNS-a sa predsjednikom Saveza Davorom Šukerom obećalo je financijsku potporu u visini 50.00 EUR-a kroz narednu 2018. godinu, ako reprezentacija ostvari plasman u Rusiju i HNS je jedan dio novca uplatio pred Božić kao jednokratnu pomoć klubu (90.000,00 kn) kako bi se spasila rezervacija po jeftinijoj cijeni umjetne trave na skladištu u Belgiji.

Početkom 2018. godine Grad Ploče je namijenio iznos od 250.000,00 kn za središnju tranšu dobave umjetne trave iz Belgije.

Kako je samo dio projekta sa umjetnom travom procijenjen sa uključenim PDV-om, cca.126.000,00 EUR-a , cijena jednog postavljenog kvadrata umjetne trave iznosi 20,00 EUR-a, ili 150,00 kn.

Po trenutnoj računici nedostajat će određena novčana sredstva za kompletno zatvaranje financijske konstrukcije ali čelnici kluba imaju rješenje u koje će uključiti pojedince i skupine sa područja Ploča (ali i šire!), zaljubljenike u svoj Jadran, da ih podrže u ovom sjajnom projektu. O svemu tome će te uskoro čitati na portalu Ploče onLine.

Što se tiče tehničkih karakteristika podloge one su izvrsne. Radi se o umjetnoj travi visine ’40 mm’, trgovački naziv joj je ‘Desso DVision’. Na popisu je trava za koje UEFA izdaje certifikaciju za igranje Lige prvaka. Garancija od strane tvornice izdaje se na 8 godina.

Početak montaže terena se, prema informacijama kojima raspolažemo, očekuje od 25.01.2018.