Sport

JADRAN LP: U neretvanskom derbiju podjela bodova, Jadran nije iskoristio šansu iz penala

Otvorena igra sa jedne i druge strane, lijepo vrijeme i veliki broj gledatelja trebali su obilježiti susjedni neretvanski derbi u koji se nije uklopio glavni sudac sa čudnim odlukama.

Tijekom utakmice podijelio je 10 žutih kartona (kod Jadran LP požutili su Kordić, Dulaj, Musulin i Herceg, dok su kod Neretvanca žute dobili Bebić, Grbešić, Deak, Čolak, Krtalić, Baždarić) i dva crvena (kod Jadrana LP 2 žuta Pijević, a kod Neretvanca direktan crveni Odak) u jednoj mirnoj utakmici gdje su gledatelji od bezbroj šansi pogotovo domaće momčadi vidjeli i dva lijepa pogokta.

Prvo već u 4.minuti domaćin je došao u vodstvo preko Kordić koji je sa lijeve strane u trku centrirao i pogodio Romića u glavu a ovaj u nebranjeni dio vrata gostujućeg vratara. Gosti su izjednačili tri minuta prije kraja prvog dijela u 42.minuti kada je Vasilj pospremio loptu iza leđa Batinovića. U drugom dijelu susreta na samo početku domaćin je mogao doći i do drugog pogotka kada je u 48.minuti u kaznenom prostoru oboren Stipe Nikolac, a sudac pokazao na “kreč”, no mlaki udarac Ivana Raiča zaustavio je vratar gostiju najbolji pojedinac današnjeg ogleda.


Do kraja susreta bilo je poluprilika sa obe strane ali rezultat je ostao nepromjenjen.

“Sve u svemu zanimljiva utakmica,nama ostaje žal zbog izgubljena dva boda protiv dobre ekipe Neretvanca, te se okrećemo sljedećoj suboti i još jednom derbiju kada smo gosti u Metkoviću protiv Neretve” – poručili su iz uprave Jadrana.

Jadran LP – Neretvanac 1:1 Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 500. Sudac: Mario Jadrijević (Glavice). Strijelci: 1:0 Romić(4), 1:1 Vasilj(42)

Jadran LP: Batinović, Turudić, Dulaj, Raič, Kordić, Primorac, Šuto, Musulin(od 54.Kalfić), Herceg, Romić(od 58.Maleta)(od 69.Pijević), Nikolac

Neretvanac: Baždarić, Čolak, Deak, Babić(od 67. Mihaljević), Vasilj(od 89. Popić), Memaj, Krtalić, Odak, Mašić, Grbešić, Anoruo Jude Uche

Pripremio: Sana