Sport

JADRAN LP u nastavak sezone ulazi s visokim ambicijama

Pločanski trećeligaš jesenski dio prvenstva završio je na 5. mjestu, s 24 osvojena boda. Bilo je oscilacija tijekom prvenstva gdje su olako puštali bodove kod kuće i napuštali travnjak spuštene glave, dok su se s gostovanja pjevajući vraćali s bodovima.

Pripreme za proljetni dio prvenstva odradili su na pomoćnom igralištu s umjetrnom travom, na Baćinskim jezerima i Domu športova. Tijekom trenažnih priprema odigrali su i sedam prijateljskih utakmica gdje su upisali četiri pobjede i tri poraza, i to: Jadran LP – Neretva 2:4 (Kalfić, Martin Musulin), Jadran LP – Sloga (Mravinci) 5:2 (Kalfić 2, Romić 2, Marko Musulin), Jadran LP – Neretva 1:4 (Raič), Jadran LP – Jadran (Tučepi) 3:0 (Romić, Nikolac, Domić), Znojmo (Češka) – Jadran LP 2:1 (Raič), Metković – Jadran LP 1:4 (Kalfić 2, Šuto, Maleta), Jadran LP – GOŠK Dubrovnik 1919 2:1 (Kalfić, Romić).

U prijelaznom roku klub su napustili Mihovil Šutalo, koji je otišao u Maksimir Zagreb te Marin Oršulić i Marko Šunjić obojica u GOŠK iz Kaštel Gomilice, dok se klub pojačao s povratnikom vratarom Markom Čagljem iz Motala (Švedska) te Anđelo Kordić iz BIH ligaša GOŠK iz Gabele i Ivan Dulaj iz kominskog Gusara.


Došlo je i do određenih promjena u upravi, gdje je umjesto dosadašnjeg predsjednika Tihomira Krstičevića dužnost preuzeo dr. Mišo Krstičević, gradonačelnik grada Ploča, a Zoran Majstrović, dogradonačelnik Ploča, imenovan je dopredsjednikom kluba kao i Tihomir Krstičević, dok je Petrit Dulaj ostao športski izvršni direktor, kao i Nikola Beidenegl tajnik kluba.

Pred početak prvenstva zbog privatnih i obiteljskih obaveza na klupi neće sjediti pomoćni trener Stipica Zmijarević pa će trener Goran Proleta sam za sada voditi momčad kroz proljetni dio prvenstva. Na raspolaganju će imati 21 igrača te još 6 juniora, koji će se po potrebi priključiti seniorskoj momčadi, a to su: vratari – Marijo Batinović, Marko Čagalj, Luka Benić, igrači – Zdenko Turudić, Ivan Dulaj, Goran Barbir, Ivan Raič, Saša Burđelez, Abel Kalfić, Dino Primorac, Marijan Šuto, Anđelo Kordić, Marko Musulin, Teo Herceg, Martin Musulin, Denis Jelčić, Nino Maleta, Marin Romić, Stipe Nikolac, Robert Pijević, Aljoša Krstičević, juniori – David Dropulić, Marin Mateljak, Ivan Čavar, Andrej Vukosav, Domagoj Domić i Ivan Vlatković.

– U proljetni dio prvenstva ulazimo spremni sa željom da se kroz natjecanje zadržimo u vrhu trećeligaškog juga. Prioritet nam je dati priliku mlađim igrračima koji su upravo počeli prve nogometne korake u ovom klubu. Za Kup nam ostaju iste ambicije kao i prošle godine što znači osvajanje županijskog kupa, a onda prolaz dalje što je moguće više.

U 1. kolu proljetnog dijela protiv Imotskog igramo kod kuće, u utakmicu ulazimo otvorenog garda i idemo na pobjedu. Želimo gledateljima pokazati kako smo dobro odradili pripreme i da imamo velike ambicije u nastavku prvenstva – rekao je strateg Pločana Goran Proleta

Pripremio: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci