Sport

Jadran LP sutra u Opuzenu: NERETVANSKI DERBI KVARI VREMENSKA PROGNOZA !?

Kao jesenski prvaci jadranaši će kod prvih susjeda iz Opuzena zaključiti lijepu jesensku priču na trećeligaškom jugu.

U sklopu 17.kola na opuzenskoj Podvornici domaća plava makinja i plavi s ušća Neretve odigrat će susjedski, neretvanski derbi. Jedni i drugi priželjkuju da učini vrijeme, da ne bude kiše, kako bi se u pravom svijetlu predstavili onima koji će biti na tribinama.

Pločani su prvi, Opuzenci sedmi, učenici trenera Marina Oršulića imaju 11 bodova više, međutim ti brojevi ništa posebno ne znači u ovim dvobojima. Sve je tu otvoreno, uz mogućnost sva tri znaka.


Dojma smo da je manji pritisak na gostima iz Ploča, a iako se ništa ne mora, sigurno je da će domaćini tražiti puni plijen Nema tu nepoznanica, s jedne ili druge strane, pravi ljubitelji nogometa sigurno bi željeli da budu idealni uvjeti za igru.

Međutim, kakve su vremenske prilike u dolini Neretve, teško da ćemo dočekati išta drugo od teškog, dobro natopljenog terena. Ali, tko zna..

Marin Oršulić je kao trener u seniorskom nogometu debitirao na klupi Neretvanca, u to vrijeme Goran Proleta je vodio jadranaša. Zatim su zamijenili uloge, a evo po prvi puta bit će izravni suparnici na klupama ova dva neretvanska trećeligaša.

– Nitko nije favorit kada dolazi u Opuzen, idemo u goste mladoj, kvalitetnoj momčadi. Poletnoj i koja se želi nadigravati, odlično vođenoj, tu je iskusni lisac Prole. Mi smo u pozitivnoj seriji, znamo kako smo radili i došli do ovih rezultata. Ne odustajemo od naše prepoznatljive igre, momci su spremni za sve izazove, raspoloženje iz svlačionice neka prenesu na teren, pa bez obzira na konačni ishod, da nemaju za čim žaliti. Vremenska prognoza ne ide na ruku derbiju, treba se prilagoditi uvjetima i pružiti maksimum. Kako njima, tako i nama, a šteta, jer uvjeren sam da bi to u normalnim uvjetima bila vrhunska predstava. Jedni i drugi želimo se nadigravati, tako igramo, pa ćemo vidjeti što će i koliko od toga biti moguće – najavljuje strateg Pločana Marin Oršulić.

Derbi će zbog žutih kartona preskočiti najstariji jadranaš, njihov senator, 36-godišnji Dino Primorac. Primorac je u karijeri igrao i za Neretvanac, a trener Oršulić ističe njegovu značajnu ulogu u ovojesenskim rezultatima plavih. Prije početka prvenstva bilo je uopće upitno igranje Primorca, uspjeli su ga nagovoriti da produži karijeru, a svi se nadaju da će ga vidjeti na pripremama za proljetni nastavak.

Neretvanski derbi sudi Ante Jurić, pomagat će mu Matej Pavić i Kristijan Kuduz. Četvrti sudac je Ante Terzić, a delegat Igor Mimica.

RASPORED 17.KOLA 3 HNL – jug: Kamen – Neretva (Matej Čulina), Junak – Zadar (Renato Lacić), Zmaj (M) – OSK (Mateo Budić), Split – Primorac (B) (Lukša Klaić), HV Posedarje – GOŠK Dubrovnik 1919 (Mirko Odrljin), Vodice – Hrvace (Luka Liković) (subota, 13,30), Urania – Uskok (Christian Vrdoljak), Neretvanac – Jadran LP (Ante Jurić), Sloga – Zagora (Ante Žilić) (nedjelja, 13,30). (jv)