Sport

JADRAN LP: RNK Split se provukao u Pločama

Odlična utakmica na Jadranovom! Derbi vrha bez pobjednika. U Pločama Jadran Luka Ploče – RNK Split 2:2.

Nakon što je u kaznenom prostoru gostiju srušen Romić, vrlo dobri sudac Mikulić bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku što Raič pretvara u vodstvo, 12.minuta :1-0.

Nakon toga Jadranaši ne posustaju te opsjedaju gol danas odličnog golmana Bendera, no ne uspijevaju realizirati 4-5 odličnih prigoda. U 37.minuti šok-nabačena lopta iskosa od strane Gabrića vara cijelu obranu domaćih i završava u golu. S rezultatom 1:1 se odlazi na odmor.


Drugo poluvrijeme donosi opet silovite napade naših nogometaša, no jedna pogreška domaćih dovodi opet Split u šansu i ponovo zabija Gabrić za vodstvo 1:2.

Naši momci se ne predaju, kreću po drugi pogodak do kojeg dolaze pred kraj utakmice . U 85. minuti u kaznenom prostoru prekršajem je zaustavljen Dino Primorac te je Ivan Raić i drugi put siguran realizator najstrože kazne.

Do kraja prava opsada gostujućeg gola, no nije jednostavno htjela u gol. Završen je susret podjelom bodova, Jadranaši su ispraćeni velikim pljeskom mnogobrojnih gledatelja koji su i po ružnom vremenu došli bodriti svoje ljubimce.

Jadran je pružio odličnu partiju, držali goste na konopcima i prava šteta je što nisu ispraćeni pune mreže.