Sport

JADRAN LP PRED POČETAK NASTAVKA SEZONE: Imperativ biti što bliže gornjem domu

Nogometaši Jadran Luka Ploče pripreme za proljetni dio natjecanja na trećeligaškom jugu privode kraju, u svlačionici vlada pozitivno ozračje i sa nestrpljenjem se očekuje početak prvenstva.

Još od jeseni u klubu je bilo turbulentno, prvo je nakon 8.kola klupu napustio Goran Proleta, momčad je do kraja prvog dijela vodio Marin Oršulić. U prelaznom roku i Marin odlazi iz Ploča na mjestro tehničkog direktora u prvoligaša Intera iz Zaprešića, a onda je plave sa ušća Neretve u proljetni dio poveo Mario Oršulić, otac Marina. Pripreme su obavljene u Pločama, a tijekom priprema odigrano je i pet pripremnih utakmica na kojima je strateg Pločana izbalansirao momčad sa kojom će krenuti u prvenstvenu bodovnu utrku.

Pripremne utakmice: Jadran LP – Ljubuški 6:2 (Bakić 4, Kalfić, Antunović), Jadran LP – GOŠK(Gabela) 2:1 (Kalfić, Raič), Neretva – Jadran LP 1:1 (Krstičević), Jadran LP – Hajduk(juniori) 4:1 (Martin Musulin, Kalfić, Raič, Marko Musulin), Jadran LP – Gusar(Komin) 5:0 (Raič, Kalfić 2, Paponja, Marko Musulin). Utakmica u Međugotrju između Olimpik(Sarajevo) – Jadran LP prekinuta je kod rezultata 0:0 u 25.minuti zbog nemilih događaja.


U prelaznom roku klub su napustili Josip Katavić i Duje Tadić, dok je u rubriku dolasci upisano ime Marin Bakić. Trener Mario Oršulić sa svojim pomočnikom Goranom Oršulićem za proljeće može računati na sljedeće igrače: vratari – Marko Čagalj i Matej Radić, te igrači – Zdenko Turudić, Aljoša Krstičević, Ivan Raič, Martin Musulin, Dino Primorac, Marko Musulin, Ivan Paponja, Stipe Nikolac, Marin Bakić, Ivan Dulaj, Anđelo Kordić, Abel Kalfić, Marin Romić, Robert Pijević, Goran Barbir, Vinko Beljo, Stanko Antunović, Lucijano Lovrić, Bruno Moro, Ivan Vlatković, Ivan Šutić-Galić, Marin Puljan i Marin Mateljak.

– U svlačionici vlada pozitivna energija, pripreme smo dobro odradili, a sa pripremnim utakmicama sam zadovoljan iako je velika razlika između prijateljske i prvenstvene utakmice. Zadovoljili bi se na kraju sredinom tablice, a u koliko se ukaže prilka i biti bliže gornjem dijelu. U subotu odmah na startu proljetnog dijela čeka nas jedno zahtjevno gostovanje u Biogradu protiv Primorca gdje očekujem povoljan rezultat. Nakon toga sljedi nam niz zahtjevnih utakmica u kojima trebamo biti maksimalno koncentrirani jer za svaki bod treba pružiti sve od sebe – rekao je trener Mario Oršulić.

Piše Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci