Sport

Jadran LP: Porazom se oprostili od gledatelja i sezone

 

Pločanski nogometaši u posljednjem prvenstvenom kolu oprostili su se pred malobrojinim navijačima porazom u ogledu protiv Primorca 1929. Utakmica u koju su obje momčadi ušle otvoreno, budući da bodovi ništa osim prestiža na tablici nisu posebno značili ni jednima ni drugima, je odigrana po vrlo sparnom i teškom vremenu.

Prvu priliku imaju domaći kada kapetan Danijel Dabić pokušava naći prolaz do protivničkog gola, ali njegov udarac brani Jakov Jakelić. U prvom dijelu bilježimo još pokušaje Franića i Kraljevića, ali bez uspjeha. Ni gosti nisu bili bez prilika, ali kod udaraca prema golu Buzova i Tadića na mjestu je bio sigurni Marko Čagalj, tako da se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.
U drugom poluvremenu već na samom početku lijepo izvedenom akcijom u prilici se našao Nino Maleta i plavi s ušća Neretve dolaze u vodstvo 1:0! Zatim se redaju prilike Kraljevića u 54. i 56, Jelčića u 61., Mustapića u 63. minuti, ali sve bez uspjeha. Polovinom drugog dijela utakmice gosti preuzimaju inicijativu te prvo preko Duje Tadića poravnavaju rezultat na 1:1, a pred sami kraj utakmice pogodkom Domagoja Boljata nose sva tri boda u Stobreč. Svakako ovako dobroj i otvorenoj utakmici za koju bi prije reklo da je bila prijateljska nego prvenstvena pridonio je i vrlo dobri sudac Antonio Krište. Zanimljivo i vrijedno spomena je što je sve na utakmici propustio realizirati gostujući napadač Duje Tadić – to nebi moglo stati u novinarski notes, a vjerojatno bi i ugrozio najboljeg strijelca lige da na vratima domaćih nije bilo pouzdanog i sigurnog Marka Čaglja.


 

PLOČE: Igralište Jadranovo. Gledatelja 50. Sudac: Antonio Krišto (Split) 7. Pomoćnici: M.Nobilo i H.Čatipović

STRIJELCI: 1:0 – Maleta (52), 1:1 – Tadić (68), 1:2 – Boljat (87)

JADRAN LP: Čagalj 7, Barbir 6,5 (od 78. Šunjić-), Krstičević 6,5, Dabić 6,5, Kraljević 6,5, Primorac 6,5, Franić 6 (od 46. Mustapić 6), Musulin 6,5, Maleta 7, Jelčić 6,5, Nikolac 6 (od 68. Krilić 6). Trener: Ante Marinović 6,5

PRIMORAC 1929: Jakelić 6,5, Vuković 6, Erceg 6, Stipanović 6,5, Tadić 7, Turić 6 (od 82 Visković -), Barač 6,5, Tomaš 6 (od 72. Biskupović -), Buzov, 6,5, Boljat 7, Marić 6 (od 57. Čačić 6). Pom. trener: Ante Milić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Čagalj

Tekst i fotografije: Sana