Sport

Jadran LP pobijedio Gusara i plasirao se u finale NC Metković

U kup utakmici županijskog prvoligaša Gusara iz Komina i trećeligaša Jadrana LP malobrojni gledatelji su u 90 minuta igre vidjeli dva lijepa pogotka – po jedan sa svake strane. Utakmica je bila otvorena, dinamična i sa mnogo dobrih prilika. Pločani su u susret ušli bez kapetana Dabića, Primorca, Nikolca, dok su na klupi bili Petrović i Jelčić koje je trener Mustapić odmarao za prvenstvenu utakmicu u nedjelju. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, a drugo gostima koji su se pokazali kao jedna dobro posložena momčad. Domaćini su prvu priliku imali već u 3. minuti, A.Musulin šalje loptu preko gola. U 8. minuti Zmijarević topovski udara po lopti, a vratar gostiju posljednjim naporom izbacuje u korner.

Zatim dolazi radost za Pločane. Na ubačenu loptu u kazneni prostor najbolje se snašao Milivoj Govorko i domaćine doveo u vodstvo od 1:0. U 33. minuti Govorko je opet u prilici oči u oči sa vratarom, no vratar se nije dao nadmudriti. Veliku priliku gosti su propustili u 37. minuti kada Tomislav Medak iz slobodnog udarca sa vrha šesnaesterca loptu i šalje je pravo vrataru Ljubičiću u ruke. Kad se očekivao znak za odmor suca Likovića Darko Dodig postiže pogodak za goste i poravnava rezultat na 1:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je bržu igru gostiju, veliki broj izmjena sa obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Nakon tog se izvođe udarci s 11 metara. Za Jadran LP pogađali su Družijanić, Franić, Šunjić, Marko Musulin i A. Musulin, dok su za goste pogotke postigli Vladimir, Bebić, Parmać, I. Medak.


Vrijedno je spomenuti da je domaći vratar Josip Ljubičić obranio dva udarca s bijele točke i to T. Dodigu i D. Dodigu, dok je kod Jadrana LP neprecizan bio Krstičević koji je loptu poslao pored gola. U finalu kupa za NC Metković Jadran LP dočekuje Neretvanca.

JADRAN 6 (1) – GUSAR 5 (1)

PLOČE: Igralište GS Jadranovo. Gledatelja 100. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: M.Babić i M.Majić.

STRIJELCI: 1:0 – Govorko(17), 1:1 – D.Dodig(45), 11m: 1:2 – Vladimir, 2:2 – Družijanić, T.Dodig – Ljubičić brani, Krstičević – promašio okvir gola, 2:3 – Bebić, 3:3 – Franić, 3:4 – Parmać, 4:4 – Šunjić, 4:5 – I.Medak, 5:5 – Marko Musulin, D.Dodig – Ljubičić brani, 6:5 – A.Musulin.

JADRAN LP: Ljubičić, Barbir, Zmijarević,(od 58.Martin Musulin), Krstičević, Oršulić (od 46.Šunjić), Franić, Marko Musulin, A,Musulin, Govorko(od 58.Družijanić), Vlahović, Pijević(od.69.Batur). Trener: Pavo Mustapić.

GUSAR: Ivanković, Marić, Parmać, Blažević, T. Dodig, N. Medak (od 73. D. Medak -), Biočić (od 63. Vladimir), I. Medak, D. Dodig, Vidaković (od 39. Bebić), Simon. Trener: Andrej Žderić.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Ljubičić

Pripremio: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci